Poolse supermarkt na jaar eindelijk open

EMMELOORD
De nieuwe Poolse supermarkt Faworyt in het centrum van Emmeloord is na een jaar opengegaan. De winkel in het voormalige pand van elektronicaketen Scheer & Foppen was eind vorig jaar al volledig ingericht met koelingen, vriezers, stellingen en kassa's. De deuren moesten alleen gesloten blijven omdat de eigenaar geen vergunning kreeg. 

De gemeente heeft voor Emmeloord een maximum gesteld aan het aantal vierkante meters supermarkt. Omdat die oppervlakte al helemaal benut was, wilde de gemeente er geen Poolse supermarkt meer bij hebben

Nadat de vergunningaanvraag was afgewezen, diende de eigenaar een nieuwe aanvraag in. Volgens de gemeente beschreef hij daarin beter hoe hij de winkel wilde exploiteren. Om die reden hebben burgemeester en wethouders afgelopen najaar besloten om de winkel alsnog toe te staan.

Niet de eerste
Faworyt is niet de eerste Poolse winkel in Emmeloord. Aan de Zuiderkade zit al enkele jaren een kleinere supermarkt. De winkels richten zich met name op het groeiend aantal arbeidsmigranten in de omgeving. De gemeente meldde onlangs dat er in Noordoostpolder ongeveer 2000 arbeidsmigranten werken en wonen.

reacties (4)

 • Pete

   

  Fijn, ook een Poolse supermarkt. Maar mogen er ook Nederlanders komen? Het verbaast me dat de artikelen alleen in het Pools worden benoemd. Bij onze Turkse supermarkt kan ik lezen wat er te koop is. Aandachtspuntje?

  reageer
 • Eddy

   

  En wie draait nu op voor het jaar omzet derving?

  reageer
 • Knielus

   

  Geweldige winkel 👍eindelijk

  reageer
 • De ambtenaar

   

  Er is geen vierkante meter supermarkt minder gekomen want ook deze super verkoopt gewoon supermarktspullen. B en W hebben gewoon een grote mond gehad en moeten nu hun grote woorden inslikken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert