Jongeren praten over wat ze willen

LELYSTAD
Twaalf jongeren uit Lelystad zijn maandagavond met elkaar in gesprek gegaan over waar ze behoefte aan hebben. Het debat werd gehouden in de FlevoMeer Bibliotheek.

De meesten zijn best tevreden met school, gamen, muziek maken op de laptop en feestjes bij hun thuis. Sommige gaven aan meer uitgaansmogelijkheden te willen hebben in Lelystad. Ook willen ze dat de politie ze met rust laat als ze 'hangen' op straat.

De meeste jongeren deden mee aan de foto-expositie van Jason Ferina om jongeren een gezicht te geven. De maker deed dat naar aanleiding van een campagne van de gemeente Lelystad. De hangjongeren van de stad zijn in die campagne te zien als zeilers die over de rand van hun boot hangen. De fotograaf vindt dat niet een representatief beeld. De foto's van Ferina zijn tot eind deze maand te zien op de tweede verdieping van de bibliotheek. 

reacties (4)

 • Jakob

   

  Wat een heerlijke positieve reacties. Precies het probleem wat die jongeren aangaven gisterenavond, niemand gunt hier elkaar iets, iedereen is zo negatief ingesteld. Top dat jullie dat bevestigen, let maar op deze generatie gaat een positief verschil in deze stad maken! Ze barsten van de potentie en goede ideeen, maar missen mensen in de stad die dat in hen zien.

  reageer
 • Ilse

   

  Ik werk met deze doelgroep, met deze jongeren, in deze stad. Toen ik hier kwam vond ik het belachelijk dat er zo negatief gedaan werd over de jongeren in Lelystad. Ik kon er bijna boos om worden, want ja zo kregen ze nooit een kans natuurlijk. Inmiddels weet ik beter. In Lelystad is het niet mogelijk om iets leuks voor hen te doen of voor hen neer te zetten. Ja voor eventjes. Maar in Lelystad moet en zal alles kapot of bijvoorbeeld besmeurd worden. Wat een teleurstelling is deze groep jeugd zeg. En ik begrijp natuurlijk dat niet 100% van de jongeren dit doet en zo is. Maar die nette jongetjes en meisjes staan er bij en kijken er naar. Doen zelf ook niets om het netjes, heel en leuk te houden. Als ze er nu eerst ook zelf eens met een soort natuurlijke selectie begonnen, dan filtert de ellende zich er wel uit, maar zo ver zijn ze hier nog niet. Veel vragen, veel verwachten maar niet bereid zelf iets te doen. Jammer, echt heel jammer

 • HH

   

  Hartstikke top. Hoop ik ook. Een generatie die het zelf redt, en niet alleen maar zeurt om subsidies en uitkeringen.

 • Harry Klein

   

  En dan respect vragen? Hangtuig moet je zeker niet met rust laten maar keuhard aanpakken!

  reageer
 • ron h

   

  het gaat over hangjongeren niet over hangtuig. heerlijk dat vooroordeel wat hier uit stinkt dat elke jongeren die zich buiten bevind tuig is.

 • Flevo

   

  Zijn hangjongeren per definitie tuig? Jongeren (en ouderen) kunnen ook in hun vrije tijd rondhangen om gewoon met elkaar te kletsen etc. Respect moet van beide kanten komen.

 • Rinus

   

  De campagne van Lelystad gaat niet over de jongeren maar is marketing van de stad, dus niet zeuren.

  reageer
 • Johan

   

  Je hebt helemaal gelijk en ik vind dit echt een leuke en opvallende campagne waar wij ons op verschillende manieren positief onderscheiden naar buiten toe!

 • Koosie

   

  12 jongeren. Nou.

  reageer
 • HH

   

  Ach ja. De bibliotheek is weer even lekker bezig geweest voor zijn jaarlijkse miljoenensubsidie. Zal ook wel weer betaald zijn uit het zinloze Lelykracht-potje.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert