OM eist vier jaar cel tegen overvaller Oostrandpark

LELYSTAD
Tegen een 23-jarige inwoner van Lelystad is vier jaar cel geëist voor een gewelddadige woningoverval in het Oostrandpark in Lelystad. Tegen drie medeverdachten is vrijspraak geëist wegens gebrek aan bewijs.

Een echtpaar van 67 en 69 jaar oud werd in december vorig jaar overvallen. Om 05:45 uur belde de verdachte bij het echtpaar aan. Hij deed zich voor als pakketbezorger. De vrouw des huizes verwachtte een pakketje en deed de deur open. De man drong het huis binnen en bedreigde het echtpaar. De man werd door de overvaller met een stroomstootwapen mishandeld. Toen hij in gevecht raakte met de overvallers maakten ze zich uit de voeten met zo’n 500 euro en sieraden, waarvan enkele op de oprit werden teruggevonden.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht werden alle verdachten aangehouden. De 23-jarige Lelystedeling ontkent de overval te hebben gepleegd maar volgens het OM is er voldoende bewijs tegen hem. In het dossier zitten bovendien talloze tapgesprekken waarop te horen is dat de verdachte in paniek raakte. Hij zegt dat hij ‘iets heel ergs’ heeft gedaan waarvoor hij ‘wel zes jaar kan krijgen’.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


 

reacties (1)

 • HH

   

  Eis is dezelfde straf als voor diegene die onder invloed, tijdens een straatrace, een jonge vrouw van het leven heeft beroofd. Ongelooflijk!

  reageer
 • Jos '56

   

  Moet je eens fraude plegen tegen de overheid, kijken wat je dan krijgt :-(( Deze straffen zijn te zot voor woorden zo licht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert