Boeren hebben overschot aan witte kolen

ENS • Di 21 november 2017 | 17:42 • Dinsdag 21 november 2017 | 17:42
De witte kool groeit dit jaar zo goed dat boeren een overschot hebben. Zo heeft Krispijn van den Dries uit Ens nog zo'n 60.000 kilo kool op zijn akker staan. De meeste witte kool gaat naar fabrikanten van zuurkool, maar die hebben vanwege de overvloed van het gewas aangegeven niet meer te willen.

Een grote schade heeft de akkerbouwer niet, omdat hij volgens contract de groente heeft geleverd. Maar de arbeid die er in is gaan zitten, is wel verloren: "Weggooien blijft zonde, dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen," zegt Van den Dries.

Hij heeft een oproep gedaan op Facebook in de hoop zijn witte kolen te kunnen verkopen. Een echte opkoper heeft zich nog niet gemeld. Wel wordt in één van de reacties geopperd om een zuurkoolfestival te organiseren. De akkerbouwer gaat daar serieus over nadenken.

Wie witte kool wil eten is overigens van harte welkom bij Krispijn van den Dries. Particulieren mogen er eentje komen halen. Per stuk zijn de kolen tussen de 5 en 7 kilo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel