Raad wil aparte sessie voor plannen nieuwbouwwijk

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad wil in een aparte sessie de plannen voor nieuwbouwwijk Warande bespreken. Dan kunnen bezorgde bewoners ook inspreken en hun mening geven over datgene wat de gemeente heeft bedacht. Het is nog niet bekend wanneer die sessie plaatsvindt.

In een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad staat dat de wijk niet 10.000 woningen groot wordt, maar dat dit aantal komt te liggen tussen de 1.600 en 3.600 huizen. Ook zal er projectbouw en minder groen komen.

De huidige bewoners zijn het daar niet mee eens. Ook zijn ze verbaasd dat ze niet door de gemeente zijn geïnformeerd.

 

reacties (2)

 • Anna

   

  Warande is straks niets anders dan een doorsnee woonwijk waar wij er al zoveel van hebben in Lelystad. Woningbouw lijkt hier op eenzijdige wijze te worden gestuurd door de ambtenaren en niet door de toekomstige bewoners. De eerste bewoners is een ander perspectief beloofd. Dit is geen eerlijke wedstrijd zo. Bijsturen wanneer nodig oké, maar geen appels en peren in dezelfde schaal gooien. Zo ga je niet met mensen om en zeker niet met ruimte.

  reageer
 • Bas

   

  De raad heeft boter op zijn hoofd. De raad heeft ingestemd met parkwijk. Als de raad beter naar de inwoners had geluisterd was de zuigerplasdreef weer doorgetrokken waardoor het centrum beter bereikbaar wordt. De woningen in parkwijk hadden beter in Warande gebouwd kunnen worden. Wanneer de raad blijft instemmen met allerlei andere nieuwbouwplannen dan wordt Warande nooit afgebouwd. De schep is nog niet in de grond in de parkwijk en het maakt de aannemer niet uit waar hij kan bouwen dus beste raad overzie heel lelystad en verplaats nieuwbouw parkwijk naar Warande. En besluit dan meteen om de zuigerpasdreef weer te herstellen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert