Verwarde man zwaait met mes; agent lost waarschuwingsschot

URK • Wo 22 november 2017 | 9:13 • Woensdag 22 november 2017 | 9:13
De politie heeft woensdagochtend een waarschuwingsschot gelost op Urk omdat een verdachte zich niet wilde overgeven. Het gaat volgens de politie om een 47-jarige man uit Nagele. Hij liep op straat met een mes te zwaaien. Even daarvoor zou hij een deuk in een auto hebben getrapt. Omstanders filmden het incident. 

Schot
Agenten wilden de man arresteren maar hij gaf zich na herhaaldelijke instructies niet over. In plaats daarvan gooide hij volgens de politie een mes naar een agent en pakte het daarna weer op. Toen hij bleef weigeren mee te werken aan zijn aanhouding, loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Daarna werd de man overmeesterd door meerdere agenten en kon hij worden aangehouden. 

Kleine tongschar 
Volgens getuigen werkt de man bij een naastgelegen visverwerkingsbedrijf. Hij had zijn werkkleding nog aan en het mes waar hij mee over straat liep, was een visfileermes. Volgens de omstanders liep hij al zo'n twintig minuten verward rond en riep hij naast Arabische teksten ook dat hij het zat was om kleine tongschar te fileren. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel