Geen versnelde aanpak 'dodenweg' N50

KAMPEN
De N50 tussen Kampen en Kampen- Zuid wordt niet versneld verbreed. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bekend gemaakt. Volgens van Nieuwenhuizen is uit onderzoek gebleken dat het traject geen echt "knelpunt" is. De minister geeft er daarom de voorkeur aan om de beschikbare middelen in te zetten voor andere projecten.

"Behoorlijk teleurstellend"
Gedeputeerde Jaap Lodders vindt het besluit van minister Van Nieuwenhuizen "behoorlijk teleurstellend". Volgens Lodders heeft de Tweede Kamer vorig jaar opdracht aan de minister gegeven om de N50 versneld te verdubbelen. Tweede Kamerleden zullen nu dan ook worden benaderd om te zorgen dat ze zich weer in gaan zetten voor dit knelpunt. Lodders hoopt dat die lobby ervoor zorgt dat de minister haar besluit gaat herzien. 

Kamervragen
De minister deed haar uitspraak naar aanleiding van vragen van CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert en ChristenUnie Kamerlid Eppo Bruins. De Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman liet eerder aan de Stentor weten dat een versnelde verdubbeling van de N50 waarschijnlijk niet in 2021 maar pas in 2023 klaar is omdat het Rijkswaterstaat ontbreekt aan ‘realisatie-kracht’. 

Verkeersveiligheid en doorstroming
De verbreding zou de verkeersveiligheid en de doorstroming ten goede komen. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is er al wel een filewaarschuwingssysteem geplaatst. 

Ongelukken
Eerder al lieten gedeputeerde Boerman van Overijssel en Provinciale Staten van Flevoland weten het uitstel van de verbreding "onacceptabel" te vinden. Op de rijksweg N50 staat het vaak vast en ook gebeuren er geregeld ongelukken. Afgelopen jaar vielen daarbij 3 doden. In de volksmond wordt de N50 daarom ook wel "de dodenweg" genoemd. 

reacties (11)

 • kees d.

   

  Ook deze Minister maakt nooit gebruik van deze weg en zal daarom de boel vertragen. Eerst de Randstad volstorten met SOAB!

  reageer
 • Dirk Zaan655450

   

  Uw bent net bij de doktor geweest voor een SOAB? Het is ZOAB en dit ligt overal al lang waar het maar nuttig is.

 • hoera een filedetectiesysteem. inderdaad geplaatst, maar het werkt (nog) niet...

  reageer
 • Wij rijden hier dagelijks langs en wordt steeds drukker en drukker en je staat soms 10 tot 15 minuten stil bij de op en afritten misschien is tot die tijd een tijdelijke oplossing iets door stoplichten neer te zetten dat als de 1 groen heeft dat de ander dan rood heeft zodat er in ieder geval minder aanrijdingen en files zijn

  reageer
 • Dick

   

  Een verkeersregelinstallatie werkt alleen maar averechts op de doorstroming en gaat al helemaal geen kop-staart aanrijdingen achter in de file voorkomen. Sterker, daardoor zullen het er alleen maar meer worden. Nee, gewoon gasgeven op de invoegen en pas invoegen als je net zo hard als het verkeer op de hoofdrijbaan rijdt. Maar we voegen tegenwoordig in als een slak. Daarom zie je ook op de snelweg het fenomeen “invoeghulp”. Mag niet eens omdat je daarmee het verkeer op de strook links van je hindert (art. 5) en is 9 van de 10 keer ook nog overbodig.

 • Viking79

   

  Misschien moeten we Aat de Jonge inzetten. Een goede verbinding met zijn geliefde Zwolle-regio duurt zo nog langer. Aangezien hij overal zijn zin er door krijgt, zak dat in Den Haag ook wel lukken.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Een volwaardige "A" 50 en aansluitend goede wegen in Oostelijk Flevoland had "een" van de eisen moeten zijn voor de uitbreiding van het vliegveld, maar iedere keer laten beleidsambtenaren,gemeente en provincie- bestuurders hun incompetentie weer in volle omvang blijken.

 • ed

   

  Zit er nog geld in het potje van de Zuiderzeelijn. Gebruik dat dan en bij voltooiing geen minister uitnodigen om het lintje door te knippen.

  reageer
 • Desiree

   

  Het gaat om de weg in Overijssel. Niet in Flevoland. Daarbij zijn de Zuiderzeegelden vooral op gegaan aan speeltjes zoals fietspaden en verkeersdrempels.

 • laat alle reacties zien
 • Schaapjes

   

  Ik rij tegenwoordig alweer lekker binnendoor. Men vindt het belangrijker ons de Amsterdomse piet op te leggen dan een fatsoenlijke infrastructuur. De polder goed voor windmolens maar een trein of een beetje fatsoenlijke wegen is teveel gevraagd.

  reageer
 • Mar

   

  Nee het is geen knelpunt maar wel onveilig en vooroorlogs qua inrichting. Dergelijke wegen kom je inmiddels ook al niet meer tegen in zuid en oost Europa , achterlijk gewoon. Het bedrijfsleven zou deze weg zelf moeten moderniseren en dan tol vragen. Beseffen ze niet dat dit een belangrijke ontsluiting s voor Flevoland ? Ook de a6 en de a27 zijn dit en worden veels te laat aangepakt. En tijdens die werkzaamheden liggen er nu van die achterlijke belijningen waardoor het bij nat weer extreem gevaarlijk is. Wanneer zeggen jullie daar iets van in de pers??

  reageer
 • De ingenieur

   

  Kletskoek. Nederland heeft hands-down de beste wegen van Europa en de Wereld. Er liggen duizenden kilometers aan tweebaanswegen.

 • pieter de oude

   

  Dit geeft de zinloosheid en onmacht van provinciebesturen aan en dat de Haagse prioriteiten in het westen liggen.

  reageer
 • Harm

   

  Tuurlijk geen knelpunt, er wonen geen ministers die dagelijk er langs zouden moeten

  reageer
 • Ronald de Beus

   

  De wegen moeten maar worden aangepast omdat weggebruikers zich niet aan de regels kunnen houden en altijd (teveel) haast hebben. Bijna alle wegen zijn zó goed voorzien van inrichtingen, maar als je daar je eigen inzicht in hebt gaat het dus mis. 'Haast' is een slechte raadgever.....

  reageer
 • nee hoor. het ligt hier echt aan de structuur. van 4 naar 2 banen op plekken waar meerdere opritten achter elkaar liggen, bovendien onoverzichtelijk vanwege de hoogteverschillen door viaducten.

 • Jan

   

  Rustig aan we hebben alle tijd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert