Raymann deelt zijn verhaal om ondernemers te helpen

ALMERE
Ondernemers praten niet graag over financiële tegenslag; een taboe dat Almeerder Jörgen Raymann wil doorbreken. Daarom werkt hij mee aan een campagne van de Kamer van Koophandel en deelt hij zijn verhaal over de periode dat hij het financieel zwaar had. 

Raymann
Jörgen Raymann raakte in financiële problemen toen zijn contract bij de NPO niet werd verlengd en zijn inkomsten wegvielen. Daardoor besloot hij zijn aandelen in zijn productiebedrijf te verkopen en een nieuw begin te maken, zo legt de Kvk uit. Over de periode waarin Raymann het zwaar had, zegt de Almeerder: "Het probleem dat je op dat moment hebt is het grootste probleem op aarde. Want jij moet voor je gezin zorgen, jij moet uit de shit komen, jij moet je rekeningen betalen. Dat je op het punt komt dat je denkt dat je echt niets meer waard bent." 

Comeback 
Ondernemers die in zwaar weer zitten schamen zich vaak en hebben het gevoel er alleen voor te staan. Daardoor zoeken ze geen hulp, terwijl blijkt dat als ze dat wel doen, ze er sterker uit komen. Dat zegt de Kamer van Koophandel die onlangs onderzoek deed onder ondernemers. 

De uitkomsten waren aanleiding om een landelijke campagne te starten. De KvK hoopt dat de persoonlijke verhalen van bekende Nederlanders zoals Raymann, en het openen van een telefoonlijn, ondernemers helpt om te praten over tegenslag. Praten haalt het onderwerp uit de taboesfeer en vergroot de kans op een succesvolle comeback, is de visie van de Kamer van Koophandel. 
 

reacties (2)

 • Nol

   

  Ik ben zelfstandige en heb nog nooit begrepen wat de kvk nou echt doet voor echte ondernemers. Wat verdiend zo een bestuurder bij de kvk en wat doet hij ervoor?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Destijds al startende ondernemer na 4 jaar moeten stoppen. Zwaar frustrerend om er dan naderhand achter te komen dat er diverse mogelijkheden waren om door te gaan. Aan de opdrachten lag het in ieder geval niet. Ik heb destijds als kleine startende ondernemer de Kamer van Koophandel niet echt als "partner" gezien / ervaren. Maar da's weer een heel ander verhaal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert