"Bestuursvoorzitter BNG verdient te veel"

DRONTEN
De bestuursvoorzitter van de Bank Nederlandse Gemeenten zou zich moeten houden aan de wet normering topinkomen. Dat vinden burgemeester en wethouders van Dronten.

Het college schaart zich daarom achter een brief van de gemeente Etten Leur die onlangs vraagtekens bij het brutosalaris van 697.000 plaatste. Net als Etten Leur vindt ook Dronten dat de voorzitter van de BNG niet meer zou mogen verdienen dan een ministerssalaris.

In totaal steunen inmiddels zo'n 70 gemeenten de brief van Etten Leur. Of daar naast Dronten nog andere Flevolandse gemeenten bij zijn, is nog onbekend.

reacties (5)

 • Erik

   

  Schandalig! Er is binnen de afbrokkelende bankwereld geen baan waar zo’n hoog inkomen mee in verhouding kan staan. Er werken vooral in die financiële sector nog veel teveel Rupsjes Nooitgenoeg. Slecht voor de economie, burgers en ondernemerschap.

  reageer
 • Frank

   

  Wat verdient de burgemeester eigelijk. Dat weet niemand want meneer maakt dat niet openbaar,hoewel dat wel zou moeten. Ach ja 1 van de vele verdwenen WOB verzoeken

  reageer
 • Verdient hij een dergelijk salaris, of krijgt hij een dergelijk salaris? Geloof niet dat iemand in een dergelijke functie een dergelijk hoog salaris verdient.

  reageer
 • kees d.

   

  De vraag is of de BNG een particuliere onderneming is of niet. Als de BNG een overheidsinstelling is dan mag de bestuursvoorzitter niet meer verdienen dan een ministerssalaris. Als de BNG een particulierbedrijf is heeft de overheid niets met verdiensten te maken. Kijk naar de raad van bestuur van het UWV dat is een particulier die werkt voor de overheid en hebben een eigen salarisschaal.

  reageer
 • Flevoburger

   

  IN de bijlage van het bericht kun je de betreffende brief lezen. Daar wordt jouw vraag meteen beantwoord. De brief is een appel op het gebied van normen en waarden. De kans dat men er wat mee gaat doen is, gezien de normen en waarden die in het Bank / Rutte / Financieel wezen worden gehanteerd, inderdaad zeer klein.

 • Hmmm

   

  Laat het College en de Raad in Donten zich drukmaken over het functioneren van dhr Aat. Iedere euro die hij verdient is er ook 1 teveel! Omdat hij meer schade aan gemeente Dronten berokkent dan dat hij goed doet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert