Gemeente legaliseert verhuur zwembad

DRONTEN
De gemeente Dronten wil zwembad Overboord op een lijst zetten met maatschappelijk vastgoed van algemeen belang, zodat het verhuren van het bad aan anderen niet langer een illegale activiteit is.

Dat voorstel doet het college van b en w. Aanleiding is een melding van Aphrodite's Thermen uit Dronten aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De eigenaar van de sauna en zwemschool beklaagde zich erover dat de gemeente toestaat dat exploitant Optisport het zwembad verhuurt voor activiteiten. In zwembad Overboord worden ook zwemlessen gegeven. Dat zou in strijd zijn met de Wet Markt en Overheid, die overheden verbiedt om gebouwen voor commerciële activiteiten te verhuren. De ACM is daarop een onderzoek begonnen.

De gemeente heeft al een lijst met uitzonderingen gemaakt van vastgoed van algemeen belang, waarvan verhuur niet in strijd is met de wet. Daarop staan onder meer schoolgebouwen en sporthallen. Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor de lijst uit te breiden met het zwembad. De lijst wordt nog ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden er op kunnen reageren. Daarna moet de gemeenteraad er een definitief besluit over nemen.

reacties (3)

 • Jos holtslag

   

  Gewoon optiesport eruit gooien ! Misselijke club !!

  reageer
 • Ernst

   

  Absurd, een zwembad waar zwemlessen worden gegeven 😉 Het enige punt van kritiek is dat zwemlessen bij zowel het zwembad als Aphrodite veel geld kost. Zwemlessen moeten gewoon gratis verstrekt worden aan kinderen. Stimuleren van veiligheid! Probleem opgelost.

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  Typisch de gemeente Dronten. Als iets niet in de haak is word er gewoon een nieuwe regel geschreven om je eigen paatje maar schoon te houden .

  reageer
 • Ella

   

  Het was ex CDA wethouder Vis die het zwembad niet op de lijst wilde zetten terwijl dat wel moest. De partij in uw naam was er van af het begin voor om het wel op de lijst te zetten om dit te voorkomen. Groenlinks heeft dit dus net als andere partijen goed gezien. Het college mag nu nog steeds problemen van Dirk Minne Vis opruimen. Hij word bedankt.

 • Deetje

   

  Nou idd! En zo kunnen ze legaal verder sjoemelen, zo doen ze wederom precies wat ze zelf willen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert