Stadhuis uur ontruimd om verdacht pakketje

LELYSTAD
Het stadhuis van Lelystad is donderdagmiddag rond 15.00 uur ontruimd. Volgens een beveiliger liet een man een koffertje achter. Hij werd door de beveiliging aangesproken om het weer mee te nemen.

Later kwam de man terug, zette het koffertje ergens neer en verliet het stadhuis. Een vrouw zag dat en waarschuwde de beveiliging. Daarop besloot de gemeente onmiddellijk te ontruimen.

Om 16.00 uur mocht iedereen weer naar binnen. Op dat moment had ook de eigenaar van het koffertje zich gemeld. Volgens de politie was er niks aan de hand met het koffertje.

Tweede ontruiming van de dag
Overigens was het al de tweede keer dat medewerkers donderdag massaal het stadhuis moesten verlaten. 's Morgens om 11.00 uur werd toevallig een ontruimingsoefening gehouden. "Die oefening verliep zonder problemen'', vertelt een woordvoerder van de gemeente. "En dankzij de oefening van 's ochtends wisten we de uitgang ook 's middags goed te vinden."

reacties (5)

 • Jo

   

  Waarom gaat iemand eerst weer weg en komt dan een 2e keer terug om het koffer ergens neer te zetten?Vervolgens blijkt er niks mis te zijn.Heeft deze man wel in de gaten wat hij in deze tijd aanricht?of was het stiekem nog een o oefening?

  reageer
 • Max

   

  Alleen niet zo slim om met zijn allen bij elkaar op een plein te gaan staan....

  reageer
 • Klaas

   

  De koffer was in de bibliotheek achter gelaten, dat is aan de andere kant van het stadhuis, de mensen op het plein stonden daar veilig.

 • HH

   

  Ik neem aan dat daar geteld wordt of iedereen buiten is. En buiten sta je relatief veilig, als je maar buiten de zone staat waar glas bij een explosie terecht kan komen.

 • Klaas

   

  Keek op de week? Haha šŸ¤£

  reageer
 • Anoniem

   

  Het ging om een koffertje die in de Bibliotheek was achtergelaten. Uit voorzorg is het stadhuis ook ontruimd (Gezamenlijke ingang aan de kant van het Station) in opdracht van de politie. Mensen stonden dus "relatief veilig" op het Stadhuisplein.

  reageer
 • HH

   

  Dan was het Dukaatplein/Stationsplein (bibliotheekkant) dus wel verder ontruimd? Overigens natuurlijk prima dat er zo zorgvuldig gehandeld wordt.

 • Keek op de week

   

  Alerte reactie vandaag de dag bij gemeente Lelystad. 99% betreft het een actie van een idioot, maar die ene % is het risico en het is beter voorkomen dan laks de andere kant opkijken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert