Buurt ontevreden over communicatie windpark Pampus

ALMERE • Do 23 november 2017 | 21:22 • Donderdag 23 november 2017 | 21:22
Een groep buurtbewoners van het nieuw te bouwen windpark Pampus is boos op de gemeente Almere. De groep voelt zich niet door het gemeentebestuur gehoord. 

Bij de Politieke Markt van donderdag spraken enkele omwonenden met de raadsleden over de communicatie over het windpark. Eén van de buurtbewoners is Marco van Dam: ''wij maken ons zorgen om geluid en andere overlast. We hebben getracht inspraak te hebben middels een klankbordgroep en de moeite die we daar in hebben gestoken komt niet in de scenario's naar voren."

Wethouder Frits Huis is het niet eens met de kritiek van de buurtbewoners. ''We hebben uitstekend gecommuniceerd. Ik ben ook heel blij dat alle andere raadsleden, met uitzondering van de PVV, onderschrijven dat de gemeente goed heeft gehandeld.'' Volgens de wethouder hoeft de gemeente niet alle oordelen van buurtbewoners over te nemen. ''Luisteren is iets anders dan gehoorzamen. Wij moeten de belangen van alle bewoners afwegen.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel