Buurt ontevreden over communicatie windpark Pampus

ALMERE
Een groep buurtbewoners van het nieuw te bouwen windpark Pampus is boos op de gemeente Almere. De groep voelt zich niet door het gemeentebestuur gehoord. 

Bij de Politieke Markt van donderdag spraken enkele omwonenden met de raadsleden over de communicatie over het windpark. Eén van de buurtbewoners is Marco van Dam: ''wij maken ons zorgen om geluid en andere overlast. We hebben getracht inspraak te hebben middels een klankbordgroep en de moeite die we daar in hebben gestoken komt niet in de scenario's naar voren."

Wethouder Frits Huis is het niet eens met de kritiek van de buurtbewoners. ''We hebben uitstekend gecommuniceerd. Ik ben ook heel blij dat alle andere raadsleden, met uitzondering van de PVV, onderschrijven dat de gemeente goed heeft gehandeld.'' Volgens de wethouder hoeft de gemeente niet alle oordelen van buurtbewoners over te nemen. ''Luisteren is iets anders dan gehoorzamen. Wij moeten de belangen van alle bewoners afwegen.''

reacties (14)

 • Rene

   

  Wat deze buurtbewoners zich niet realiseren is dat de gemeente onder hun druk de meest lucratieve oplossing met 11 molens niet willen overwegen, omdat dat "te veel afwijkt van wat de buurtbewoners willen". Die oplossing met 11 molens had de gemeenschap jaarlijks 1,5miljoen euro extra opgeleverd. Hoe bedoel je "geen inspraak"? Hou toch op!

  reageer
 • Rene

   

  De buurtbewoners onder leiding van Marco van Dam spreken niet voor alle bewoners van Noorderplassen - zeker niet voor mij. De "desastreuze gevolgen" van de vernieuwing van een bestaand windpark worden zwaar overtrokken en volledig uit z'n verband getrokken. Hoe kan je het geluid van een festival vergelijken met windturbines? De turbines staan nu en straks op 1,5 tot 2 kilometer van de dichtbijzijnde woningen. Windturbines maken geluid, correct, en meer geluid als het harder waait, maar dat geluid wordt op die afstand overstemd door het geluid van de wind zelf. Hou nou eens op met dramatiek en onze gemeente beschuldigen van allerlei onzin - DAT is pas geld weggooien!

  reageer
 • Harjen

   

  Hulde voor deze reactie. Ook hier een bewoner van de Noorderplassen West die zich totaal niet vertegenwoordigd voelt door meneer Van Dam.

 • Jan

   

  Naar burgers luisteren doen raadsleden nooit. Ow toch wel 1 keer in de vier jaar komen ze weer uit hun luie stoel. Om vervolgens weer vier jaar bijna 2000 bruto per maand in hun zak te steken. Lekker makkelijk geld verdienen voor beetje slap lullen.

  reageer
 • Julien

   

  Belachelijk hoe de raad hier elke keer weer mee omgaat. Goede hoop geven aan bewoners en luisteren . Maar is allemaal schijn vertoning . Hoezo goed gecommuniceerd? Bedoeld u voor of na de petitie van ons als bewoners? Meneer leefbaar Almere ?

  reageer
 • Michael

   

  Ja, welkom in de wereld van de windmaffia. Daar kunnen ze in Buiten, Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold van alles over vertellen. Inspraak is een simpelweg afcheck momentje: ok hebben we gedaan en nu gewoon weer verder met de plannen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Daar heb je ook zo lekker veel aan in de herfst. Btw, boom 8 meter, molen 150 meter..... Denk je niet dat het geluid over dat boompje heen gaat?

  reageer
 • michael

   

  vervanging van de huidige molens en door hogere modellen, en gelijk is er overlast... er zit nog 2 stroken met bomen/bos tussen de molens en de noorderplassen hoor !! Mensen klagen om te klagen en uit vrije tijds verveling.

  reageer
 • Chris

   

  Frequenties dragen ver, en gaan over die boompjes heen. Als het festival ZAND weer eens gehouden wordt is dat duidelijk te horen, en wordt niet tegen gehouden door de bomenrij.... Denk daar maar eens over, wellicht bent u niet op de hoogte hoe lage frequentie zich voorbewegen

 • peter van den bemt

   

  De omwonenden: We hebben getracht inspraak te hebben middels een klankbordgroep en de moeite die we daar in hebben gestoken komt niet in de scenario's naar voren. Dat is nu wat bij inspraak kan gebeuren: je wordt gehoord, maar er wordt niet naar je geluisterd. Zo ziet de communicatie met de gemeente Almere over dit soort projecten, of over woningbouw op plekken die wij niet zien zitten, er trouwens standaard uit. De communicatie die wordt opgezet, is er alleen om te kunnen zeggen dat er gecommuniceerd is. Hier moet je echter niet verwachten dat je dan ook nog eens enige invloed hebt.

  reageer
 • kees d.

   

  Hele wijk vol woningeigenaren die niet worden gehoord. Hoe bizar is dat? Gemeente vangt veel geld aan OZB maar als de bewoners zich zelf willen laten horen heeft de gemeente oordopjes in en houdt zich Oost Indisch DOOF.

  reageer
 • van Kooten

   

  Als bewoner van Kruidenwijk heb ik dit op de voet gevolgd. De communicatie is 2 jaar lang uitgebleven. Er is niets gecommuniceerd. Pas nadat deze bewoners om meer informatie vroegen en openheid van zake hebben gegeven is informatie mondjes maat op gang gekomen. Frits heeft gisteren inderdaad een charme offensief ingezet. Jammer om te zien dat hij de vragen van de raadsleden niet kon beantwoorden en zelfs scenario's ter plekke verzon.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Frits is bezig met een charmeoffensief. Verkiezingen in aantocht, he. Het blijft een politicus. Vandaag charme en morgen ja de verkiezingen weer de kameleon.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Buurtbewoners klagen altijd. Dat is de reden van hun bestaan.

  reageer
 • Pieter

   

  Als bewoner van Muziekwijk ben ik ook benaderd voor mijn mening hierover. De communicatie was correct en zeer volledig. Waar ik me over verbaas is het feit dat het een bestaand windpark is wat wordt vernieuwd, lichte verplaatsing van een aantal molens. Tjonge wat een probleem, en oh ja, ietsje hoger....

  reageer
 • Kees

   

  Frits heeft gelijk. Niet iedereen kan zijn zin krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert