Oud-wethouder Hakvoort mogelijk terug in de gemeenteraad

URK
Oud SGP-wethouder Albert Pieter Hakvoort (65) komt mogelijk terug in de Urker gemeenteraad. Hij is de nummer drie op de lijst van de Urker Gereformeerde Partij (UGP) voor de verkiezingen in maart.

De UGP ontstond bijna drie jaar geleden na een interne ruzie binnen de SGP. De raadsleden Willard Woord en Jan Hakvoort werden uit de fractie gezet, omdat ze geen inzage wilden geven in hun privé e-mail. De gemeente was op dat moment bezig met een onderzoek naar het lekken van informatie aan de pers over de slechte financiële situatie bij het Berechja College op Urk. 
Albert Pieter Hakvoort stapte naar aanleiding van de kwestie uit het plaatselijk bestuur van de SGP. Alle betrokkenen bleven overigens wel landelijk lid van de SGP. 

Wethouder
Sinds 1982 was Hakvoort raadslid en later ook wethouder voor de SGP op Urk. In 2005 werd hij als wethouder door de gemeenteraad weggestuurd tijdens een bestuurscrisis. Urk verloor toen op één avond alle wethouders. Hakvoort is lang het boegbeeld van de SGP op Urk geweest.
De plaatsing van Albert Pieter Hakvoort op de lijst van de UGP is pikant te noemen. Hij zegt ook gevraagd te zijn door de SGP, maar daar heeft hij voor bedankt.

Bewuste steunbetuiging
Volgens de oud-wethouder is zijn plaats op de UGP-lijst een bewuste steunbetuiging aan de huidige twee raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord.
"Ik vind dat die twee het als onafhankelijke fractie momenteel erg goed doen. Ze doen echt hun best voor de gemeenschap, ze komen overal kijken waar ze uitgenodigd worden. Ze bezoeken bedrijven. Precies wat een raadslid behoort te doen.
Verder vind ik nog steeds dat zij toen juist gehandeld hebben. De gemeente hoort geen inzage in privé e-mails van raadsleden te hebben. Daar zitten ook mails tussen die burgers in vertrouwen aan die raadsleden hebben gestuurd. Dat soort informatie moet beschermd worden."

reacties (10)

 • Andries

   

  Wat verrassend. Ik ken wethouder Hakvoort als een deskundig man met gevoel voor humor.

  reageer
 • Jurie van de Berg

   

  Ik stem in ieder geval op de Urker Gereformeerde Partij. Deze jongens waren te actief voor de SGP en zijn weggestuurd omdat ze te principieel waren. Deze jongens laten zien dat ze een rechte rug hebben en opkomen voor de Urker belangen. Jan Hakvoort en Willard Woord zijn echte volksvertegenwoordigers.

  reageer
 • Klaas

   

  Zelf ben ik geen SGP-er, maar heb je weleens hoor en wederhoor bij Albert Pieter toegepast? Of is dit alleen maar de laster van de CU naar oud wethouder Albert Pieter Hakvoort?

  reageer
 • Willem

   

  Zelf ben ik geen SGP-er, maar heb je weleens hoor en wederhoor bij Albert Pieter toegepast?

  reageer
 • Kees Romkes

   

  Ben benieuwd of zijn vriend Freek Post nu ook op de lijst komt? Dat is net als Albert Pieter ook zon fijne man. Denk alleen al aan het MFC op de haven en het Berechja College. Dat hebben ze financieel toch erg knap gedaan. Is ook erg mooi geworden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  De Urker gemeenteraad krijgt met oud wethouder Hakvoort wel een ervaren kracht en hopelijk gaat de gemeenteraad professionaliseren. Raadslid Jan Hakvoort is een slimme politicus en weet inhoudelijk waar hij over praat. Willard Woord is een jong talent. Heb de indruk dat de Urker Gereformeerde Partij de beste lijst krijgt. Andere lijsten op Urk zijn helaas niet niet sterk.

  reageer
 • FVD

   

  Ik merk dat ze op Urk ook het partijkartel uitgevonden hebben...

  reageer
 • Jaap

   

  Doorgaan jongens. Mijn stem hebben jullie.

  reageer
 • Karel

   

  Albert Pieter ken ik als een integer persoon. Ik ben persoonlijk ook erg te spreken over Jan Hakvoort en Willard Woord. Jongens die zich inzetten voor de maatschappij. Ze hebben ook doorzettingsvermogens na alles wat hun onterecht is aangedaan.

  reageer
 • Urker

   

  Klasse! Ik stem UGP

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert