Van Mil toezichthouder van Batavialand

LELYSTAD
De provincie heeft Patrick van Mil aangewezen als haar toezichthouder bij de Stichting Erfgoed Batavialand. Hij moet de belangen van de provincie vertegenwoordigen binnen het nieuwe erfgoedpark, waarin de Bataviawerf, Nieuw Land en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed samenwerken.

De provincie stemde vorig jaar in met de vorming van Batavialand, maar stelde als voorwaarde dat zij nadrukkelijk betrokken is bij het project. De provincie heeft ruim tien miljoen euro in het erfgoedpark gestoken, onder meer in de aankoop van gebouwen.

Aanvankelijk was oud-gedeputeerde Marc Witteman gevraagd om toezichthouder te worden, maar hij moest hiervan afzien om gezondheidsredenen. Die functie wordt nu ingenomen door Van Mil.

Patrick van Mil (59) is op dit moment directeur van het Stedelijk Museum in Alkmaar. Daarvoor was hij directeur bij het Prinsenhof in Delft en zakelijk directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam en van het International Film Festival in Rotterdam. Van Mil presenteerde in de jaren 90 ook diverse TV-programma's voor de NCRV, waaronder Service Salon en de eerste seizoenen van De Rijdende Rechter. 

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert