Weinig inbraken in Zeewolde tijdens donkere maanden

ZEEWOLDE • Za 25 november 2017 | 10:56 • Zaterdag 25 november 2017 | 10:56
In de donkere maanden stijgt in kleine gemeentes het aantal woninginbraken flink. Dat blijkt uit een analyse van politiegegevens door het AD.

Weinig inbrekers in Zeewolde
In sommige dorpen komt het dievengilde zelfs drie keer zo vaak langs. Maar in Zeewolde lijkt dit juist mee te vallen. Met uitzondering van de Waddeneilanden vinden in Zeewolde de minste inbraken plaats tijdens de donkere dagen. Dat is de periode van november tot februari. Gemiddeld doen inbrekers bijna 50 procent meer (pogingen tot) inbraken dan de maanden waarin het langer licht blijft.

Zeewolde onderaan, Urk bovenaan
Uit cijfers van de afgelopen twaalf maanden blijkt dat in Zeewolde tijdens de donkere periode 10 procent van het totale aantal inbraken werd gepleegd. Op Urk was het 50 procent van het totaal. Daarna volgen Dronten (48%), Noordoostpolder (45%), Lelystad (35%) en Almere (32%)

December is de absolute topmaand op inbraakgebied. Vooral tijdens de feestdagen is er volgens het AD sprake van een piek. De politie waarschuwt burgers alert te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel