Weinig inbraken in Zeewolde tijdens donkere maanden

ZEEWOLDE
In de donkere maanden stijgt in kleine gemeentes het aantal woninginbraken flink. Dat blijkt uit een analyse van politiegegevens door het AD.

Weinig inbrekers in Zeewolde
In sommige dorpen komt het dievengilde zelfs drie keer zo vaak langs. Maar in Zeewolde lijkt dit juist mee te vallen. Met uitzondering van de Waddeneilanden vinden in Zeewolde de minste inbraken plaats tijdens de donkere dagen. Dat is de periode van november tot februari. Gemiddeld doen inbrekers bijna 50 procent meer (pogingen tot) inbraken dan de maanden waarin het langer licht blijft.

Zeewolde onderaan, Urk bovenaan
Uit cijfers van de afgelopen twaalf maanden blijkt dat in Zeewolde tijdens de donkere periode 10 procent van het totale aantal inbraken werd gepleegd. Op Urk was het 50 procent van het totaal. Daarna volgen Dronten (48%), Noordoostpolder (45%), Lelystad (35%) en Almere (32%)

December is de absolute topmaand op inbraakgebied. Vooral tijdens de feestdagen is er volgens het AD sprake van een piek. De politie waarschuwt burgers alert te zijn.

reacties (2)

 • Jeweetwelwieikben

   

  Kan ook bijna niet anders, wonen bijna geen Nederlanders meer om van te stelen... En van elkaar stelen doen ze niet de Roemenen, Bulgaren, Iritreeers, Polen, Letlanders, Somalieers, Syriers en de Italiaanse maffia die af en toe wordt waargenomen... Daarnaast is het zinloos om van diefstal aangifte te doen, er gebeurt toch niets mee... Fakecijfers!

  reageer
 • Harm

   

  Dit komt rechtsstreeks uit een landelijk dagblad. Overgoten met een Flevolands sausje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert