ChristenUnie: extra geld voor onderwijs

LELYSTAD • Za 25 november 2017 | 15:32 • Zaterdag 25 november 2017 | 15:32
De ChristenUnie gaat met lijsttrekker Elly van Wageningen de gemeenteraadsverkiezingen in en zal pleiten om de komende vier jaar één miljoen extra in het onderwijs te investeren. Als wethouder is Van Wageningen verantwoordelijk voor onder meer onderwijs, jeugdhulp en duurzaamheid. Volgend jaar maart kiest Lelystad een nieuwe raad.

Innovatie en banen
Duurzame innovatie en meer banen staan centraal in het CU-programma. Belangrijk hiervoor zijn de verdere ontwikkeling van de overslaghaven Flevokust, de plaatsing van zonnepanelen bij het vliegveld en de komst van nieuwe hotels en distributiecentra.

Creatief thema
Andere speerpunten zijn meer goede zorg en een gezelliger Stadshart. Dat laatste kan volgens de christen-democraten als het centrum wordt ingericht aan de hand van een creatief thema. Tevens wordt voorgesteld om diverse speelse fonteinen te plaatsen.

Ambitie
Bij de vorige verkiezingen in 2014 kreeg de ChristenUnie drie zetels en kwam de partij met één wethouder in een college met de VVD, SP, PvdA en Inwonerspartij. Lijsttrekker Elly van Wageningen ambieert een twee termijn als wethouder in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel