Zorgen om groenonderhoud in de wijk

ALMERE
Bewoners van Almere Haven maken zich grote zorgen over het onderhoud van enkele groene gebieden in hun wijk. Ze hebben die zorgen in een brief aan de gemeenteraad kenbaar gemaakt.

Het gaat bijvoorbeeld om de groene gebieden in de wijken De Laren en het park Uithof. Volgens de stichting Belangen Park Uithof worden de groene gebieden in de wijken in samenwerking met de gemeente opgeknapt, maar is er geen geld gereserveerd om dat groen daarna ook voldoende te onderhouden.

De bewoners zijn bang dat de kwaliteit van het groen daardoor weer snel achteruit zal gaan. Terwijl het nu juist wordt opgeknapt, omdat de gemeente het groen in Almere Haven 'verwaarloosd en verrommeld' vond. De bewoners, die hun zorgen niet voor de camera willen toelichten, vragen de gemeenteraad nu om alsnog geld te vinden voor het onderhoud van de groene gebieden.

reacties (5)

 • peter van den bemt

   

  Deze is iets te makkelijk. De protesten van de rechtse elite in deze, moet je me toch even aantonen. Die zijn er niet. Er zijn straks 2 partijen tegen: SP en PvdD. En goh, die zijn links.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Het beheer van het openbare groen in vooral de groenste delen van Almere Haven, de Velden, de Laren, de Meenten (daar valt het het meeste op) is de afgelopen 4 jaar tot een tranentrekkend treurig niveau gedaald. Zelfs de laatste maaironde van het jaar gebeurt met een jantje-van-leien. De Laren, nota-benen de nieuwste wijk, ziet er op plekken door dat gebrekkige onderhoud als een sloppenwijk uit. Het is des te ergerlijk te ervaren dat het college hier geen geld aan wil besteden, terwijl de pot voor de FloriadeWIJK bodemloos is.

  reageer
 • Karel

   

  Weg met al het groen in Almere!, denken B&W. Na ons de zondvloed. Er moet en zal veel meer steen komen, hoeven we steeds minder te onderhouden, lekker goed, lekker makkelijk. En wat er aan groen overblijft, bombarderen we voortaan onder een parkenplan, uiteraard ook met weinig tot geen onderhoud, want daar zijn we sterk in. En het geld dat we uitsparen gaat naar de Flopriade, die trouwens ook niet groen is maar het bekt wel lekker voor de onnozele toehoorders. In werkelijkheid echter een woonwijk met wat groene (ehum) elementen.

  reageer
 • Hannes

   

  Alles voor een voorbeeldwoonwijk op een verkeerde locatie; En de Floriade voor een halfjaar is maar bijzaak, en dit alles in een kwakkelend Nederlands klimaat!

  reageer
 • Lexxie

   

  Alles naar de Flopriade, met dank aan se linkse elite

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert