Nazorg vuilstort Friese Pad tot 2028 geregeld

EMMELOORD • Ma 27 november 2017 | 9:07 • Maandag 27 november 2017 | 9:07
Afvalzorg Bodemservice gaat tot 2028 de voormalige vuilstort aan het Friese Pad in Noordoostpolder controleren. Het bedrijf uit Assendelft kwam in een Europese aanbesteding als goedkoopste uit de bus. Afvalzorg beheerde de voormalig stortplaats en tegenwoordige golfbaan de afgelopen jaren ook al.

Landelijk is afgesproken dat gesloten stortplaatsen in de gaten worden gehouden. Dat is nodig, omdat er door lekkage altijd een kans op verontreiniging van de bodem of het grondwater bestaat.

Lekkage snel ontdekken
Om dit snel te kunnen vaststellen, gaat Afvalzorg de kwaliteit van het grondwater controleren, de sloten rond het terrein maaien en zorgen dat drainage-buizen schoon blijven. Door alles op orde te houden kan een eventuele lekkage snel worden ontdekt. Het beheer kost de provincie de komende tien jaar opgeteld zo'n 280.000 euro.

Afvalzorg houdt in Flevoland ook de stortplaats aan de Zeeasterweg in Lelystad en de gesloten stortplaats Braamberg bij Almere in de gaten. In totaal heeft het bedrijf verspreid over het land zo'n vijftig stortplaatsen in beheer.

De vuilstort aan het Fries Pad werd in 2011 officieel gesloten. De provincie is verantwoordelijk voor de eeuwigdurende nazorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel