Doorstart voor insectenteler Delibugs

LELYSTAD
Insectenteler Delibugs maakt een doorstart. Het bedrijf uit Lelystad wordt overgenomen door verpakkingsbedrijf DaklaPack. Door de goedkeuring van de curator blijft de bedrijvigheid in Lelystad.

Delibugs, ook bekend onder de naam Insect Europe, was al een klant van DaklaPack. Zij zorgden voor de verpakking en het inpakken van de insecten. DaklaPack heeft zo'n 14 bedrijven onder zich met 180 werknemers. Het bedrijf neemt lang niet alles over. De oude eigenaar, de schulden en de crowdfunding gaan niet mee. Schuldeisers kunnen zich wenden tot de curator. 

De productie van de insecten is weer op gang gebracht. Binnenkort hoopt het bedrijf ook weer nieuwe producten te lanceren. Delibugs kwam in de financiële problemen omdat het exporteren van insecten in Europa niet op gang kwam door ingewikkelde regelgeving. 

Het bedrijf aan de Runderweg is sinds 2013 actief. Er werden krekels, sprinkhanen en meelwormen gekweekt om op te eten. De insecten werden verwerkt in burgers, Halloween-lolly's en in dierenvoer. Het bedrijf had maar drie mensen in dienst, maar kreeg internationale media-aandacht en was een uithangbord voor de Nederlandse voedselindustrie. De gekweekte insecten zouden op termijn een goed alternatief voor vlees zijn. 

Reconstructie van faillissement door de Volkskrant


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert