Jonge ondernemer gaat langs de deuren met groente en fruit

DRONTEN • Wo 29 november 2017 | 13:47 • Woensdag 29 november 2017 | 13:47
Veel jongeren hebben een bijbaantje in de supermarkt, of brengen folders rond. Maar de 16 jaar oude Erik Jan Weenink uit Dronten pakt het anders aan. Hij is zelfstandig ondernemer. Hij rijdt na schooltijd op een oude bakfiets door Dronten om verse groenten en fruit aan de deur te verkopen. 

Hij ontwikkelde het idee bij het project "Zomerondernemer" van de Kamer van Koophandel. Hij koopt groente en fruit in bij fruittelers in Dronten en bij een groothandel in IJsselmuiden. "Ik vind het belangrijk om groente en fruit van het seizoen aan te bieden, momenteel heb ik veel mandarijnen, appels en spruiten."

Zijn ouders helpen hem met het ophalen van de handel. Erik Jan heeft plezier in het werk wat hij doet. "Ik verdien meer dan als ik in een supermarkt zou werken, maar ik blijf het niet mijn hele leven doen."
 
Deze hele week besteden wij aandacht aan deze jonge ondernemers. De andere afleveringen bekijk je hier
 

Deel artikel

reacties (2)

 • Almeertje.

    Ma 27 november 2017 Maandag 27 november 2017

  Erg fijn. Op ons dorp kwam altijd de bakker groenteman schillenboer winkel van sinkel kar. Een fijne tijd was dat. Mag van mij weer terug komen. Niet dat ik niet naar de supermarkt wil of kan. Het waren gouden tijden.

  reageer
 • Peter

    Ma 27 november 2017 Maandag 27 november 2017

  Ik ben ook begonnen, ik ben schillenboer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert