Scholieren maken plan tegen zwerfafval

EMMELOORD
Scholieren van het Emelwerda College in Emmeloord gaan de strijd aan tegen zwerfafval. Samen met de gemeente zijn ze een project gestart om het probleem van de snoeproute aan te pakken. 

Tussen verschillende scholen in Emmeloord en supermarkten liggen de zogenoemde snoeproutes. In tussenuren en na schooltijd lopen daar scholieren om snacks te halen. Volgens wethouder Andries Poppe liggen daar geregeld blikjes, chipszakken en snoepverpakkingen. 

De leerlingen krijgen acht weken de tijd om met ideeën te komen. De gemeente gaat daarna kijken of de plannen uit te voeren zijn.

reacties (3)

 • Marlies

   

  Kunnen die scholieren hier ook even langskomen? :P

  reageer
 • Sofie

   

  Gewoon opvoeden meer niet

  reageer
 • Realist

   

  Fijn dat de gemeente ook meedenkt en aan tafel zit. Wellicht is het een idee dat iedereen met een bijstand uitkering verplicht 4 uur per dag zwerfafval opruimd. Weiger je? Dan halveren we de uitkering, weiger je dan nog een keer dan stopt de uitkering. Met als gevolg dat jezelf als zwerfafval over straat gaat.

  reageer
 • Ros

   

  Ga jij de zooi vd jeugd opruimen? Laat ze dat lekker zelf opruimen! Uurtje extra per week naar school om ze hun eigen zooi op te laten ruimen! Heb zelf gezien dat ze het zomaar van zich af gooien, als je er wat van zegt lachen ze je gewoon uit! Als ze anderen het laten doen houd het nooit op!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert