Advocaat van Alex L. niet in cassatie tegen veroordeling

LELYSTAD
Alex L., die door het gerechtshof in Leeuwarden is veroordeeld voor het doden van zijn vriendin Manon en stiefdochter Fleur uit Lelystad, gaat niet in cassatie tegen die uitspraak. Dat meldt zijn advocaat Yehudi Moszkowicz. Hij had tot maandag de tijd om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, maar ziet daar dus van af.

Het gerechtshof in Leeuwarden veroordeelde Alex L. twee weken geleden tot een gevangenisstraf van 30 jaar plus tbs voor het doden van zijn vriendin en zijn stiefdochter. Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist, maar daar ging het hof niet in mee. 

Kruipruimte
L. doodde Manon en Fleur in december 2015 en verstopte de lichamen daarna in de kruipruimte van hun woning in de Kinselmeerstraat. De rechtbank in Lelystad veroordeelde L. vorig jaar tot 30 jaar cel met tbs. Alex L. ging daartegen in hoger beroep omdat hij geen 30 jaar wilde wachten op een tbs-behandeling. Het gerechtshof legde Alex L. dezelfde straf op als de rechtbank in Lelystad deed.

reacties (2)

 • V deventer

   

  Gelukkig opgeruimd staat netjes dit hoort niet vrij rond te lopen

  reageer
 • A Emmeloord

   

  Lekker is dat, maar we kunnen als samenleving wel enkele miljoenen ophoesten om meneer opgesloten tehouden, te eten te geven en hem te begeleiden..... kan dat niet eens anders geregeld worden in Nederland?

 • Yvon

   

  Deze man heeft helemaal geen rechten meer. Hoort nooit meer vrij te komen. Water en brood dat is het enigste nog wat hij mag wensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert