Containerwoningen mogen niet worden opgeknapt

ALMERE
De 48 containerwoningen die op bedrijventerrein Het Atelier in Almere zijn neergezet, mogen niet worden opgeknapt en ingericht. De gemeente heeft een eerder afgegeven vergunning herroepen. Dat gebeurde nadat omwonenden bezwaren hadden ingediend.

Volgens de buurtbewoners was de komst van de goedkope huurwoningen in strijd met het bestemmingsplan. Ook ging de plaatsing ten koste van de uitstraling van het bedrijventerrein, waar oorspronkelijk hoogwaardige technische bedrijvigheid gepland stond.

De woningen zijn bedoeld voor starters. Ze staan momenteel op een terrein bij de Carel Willinklaan in de wijk Tussen de Vaarten. Initiatiefnemer Creative Living hoeft de geplaatste woningen daar niet weg te halen. In plaats daarvan wordt nu samen met de gemeente gekeken hoe het uitzicht op de containerwoningen kan worden verbeterd.

Mocht Creative Living de woningen alsnog willen opknappen en inrichten, dan kan het bedrijf daartoe een nieuwe aanvraag indienen. Volgens de gemeente zal die aanvraag dan niet meer via een spoedprocedure, maar via een normale procedure verlopen. Dit betekent onder meer dat omwonenden volop mogelijkheid tot inspraak krijgen.

Een van de oorspronkelijke bezwaarmakers heeft al laten weten dat hij opnieuw bezwaar zal maken. En omdat de vergunning door de gemeente is herroepen, wil hij ook dat de containerwoningen zo snel mogelijk worden weggehaald.

reacties (13)

 • Steven Stedenwijker

   

  Zonde om ze verloren te laten gaan. Wellicht voor een periode verplaatsen naar het Lumièrepark of de haven bij Blocq van Kuffeler. Ook in Buiten en Poort zijn nog wel landjes die een jaartje of vijf braak zullen liggen. Zelfs in Stad is wel plaats voor tijdelijk inrichting.

  reageer
 • Tom van Oostrum

   

  Zonder kennis van zaken en/of achtergrondinformatie mensen met een misplaatst argument bekritiseren en/of de maat te willen nemen getuigd eerder op onvolwassenheid en het individueel scoren via (sociale) media. Komt over als een blatende in de woestijn. Verdiep je eerst volledig en gedegen in de achterliggende motivaties van wijkbewoners die op democratische t wijze opkomen voor hun belangen en niet eenzijdig, zonder enige vorm van inspraak, door de politiek plannen door de strot wil laten duwen Verder getuigt het vanuit desbetreffende ondernemer van weinig respect voor omwonenden van Het Atelier om voorafgaande aan het mogelijk definitief zijn van de afgegeve Omgevingsvergunning al te starten met voorbereide werkzaamheden van de beoogde bouwgrond , het droppen van bouwmaterialen, het plaatsen van afsluitingshekken en spandoeken van een mogelijk te realiseren project. Mijn advies: Bereidt u beter voor voordat u in uw reactie met uw ondoordachte mening in een verkeerd hokje probeert te duwen. Gelukkig kent Nederland een democratische rechtstaat en wordt het land niet geregeerd door individuele dictatortjes die met bijzonder weinig respect voor andermans belangen, hun eigen zin willen doordrijven en/of opleggen.

  reageer
 • Casarca

   

  Oke, de huur voor de woningen op de Odeonstraat is niet goedkoop, maar er komt wel HT op, dus het valt nog mee. Nog altijd veel goedkoper dan een kamer huren via de diverse organisaties. Daar betaal je ook rond de 500 voor, terwijl er dan geen HT is en geen zelfstandige woning. Je moet n.l. de keuken en badkamer vaak delen, met alle ellende van dien. Dus neen, de containerwoningen zijn prima. In het centrum staan er veel en het is een prima, betaalbare opstap-woning.

  reageer
 • Stephan

   

  Het blijkt wel weer dat de meeste niet weten waarover ze praten. Het is op papier voor; studenten maar het is al bekend dat die groep geen interesse heeft (die willen bij het centrum). Jongeren....die komen er inderdaad te wonen maar dan wel jongeren met een status. Dan de groep die roepen dat de bewoners aan het syndroom van not in my back yard lijden; zou ik ook roepen want als ze daar staan komen ze niet in hun back yard. Want laten we wel zijn, dat syndroom komt bij elke discussie terug als iets geplaatst wordt wat mogelijk overlast geeft. In een andere discussie zie je het dat bijvoorbeeld ook bij woningen voor tbs patiënten. Als laatste, de woningen zijn voor starters maar gelet oo de huur van 500 euro voor 18m2(!) gaan die dat echt niet betalen, het is een echt commercieel bedrijf en dus zijn statushouders de enige die het gaan betalen want dat is de gemeente....

  reageer
 • Jaap

   

  Goedkope huurwoningen? Studenten in het Odeonkwartier betalen bijna 500 euro huur voor ongeveer 16 vierkante meter

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Youness Elbaoui

   

  Weg gaan die containerwonings. Overlast! Ga naar Lelystad.

  reageer
 • Thomas

   

  Gaan de zeurende omwonenden nu ook betalen voor een oplossing voor de mensen die hierdoor dakloos blijven? Nee natuurlijk niet. Dit bezwaar is zoals wel vaker, gewoon zeur-terreur zonder aan een ander te denken.

  reageer
 • Wieke

   

  Alsof een bedrijventerrein mooi is .... De containerwoningen zijn een prima oplossing voor starters en studenten en zijn qua aanzien niet slechter dan veel bedrijventerreinen zijn. Heel jammer dit.

  reageer
 • lexxie

   

  Starters en studenten? Jaja zo verkopen ze het maar in werkelijkheid zullen het wel weer statushouders worden

  reageer
 • Koos A

   

  Hoe dan ook: de gemeente is verantwoordelijk en zet liever in op megalomane projecten in plaats van starterswoningen. Dat geeft nl geen aanzien. Omwonenden moet je dan niet opgetekend met het mismanagement van de bestuurders, lijkt me.

  reageer
 • ellnie

   

  Toevoeging: woningen voor starters en studenten.

  reageer
 • ellnie

   

  Ik vind het een vreemde combinatie. "Bedrijventerrein" en "uitstraling" en dat mensen bezwaar kunnen hebben tegen zulke containerwoningen op een bedrijventerrein. Zeker niet gezien het grote tekort aan woonruimte voor studenten. Bedrijven staan hier niet in de rij om hiernaartoe te komen, anders waren de leegstaande bedrijfspanden ondertussen ook wel bezet geweest.

  reageer
 • Vader

   

  Proficiat voor de omwonende. Ik hoop dat ze trots zijn op zich zelf nu ze de hoop voor 48 jongeren, om eindelijk eens van die wachtlijst af te komen, de grond hebben ingeboord. Wat een zelfzuchtige mensen! Als hun uitzicht maar niet word verstoord. Ikke ikke en de rest kan........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert