Gemeenteraad nog steeds verdeeld over Het Baken

ZEEWOLDE
De gemeenteraad van Zeewolde is nog altijd verdeeld over de geplande opknapbeurt voor sportcentrum Het Baken. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering over dit onderwerp. Al in februari presenteerde de wethouder een plan voor een 'sobere opknapbeurt', maar daar was de raad het niet mee eens. De raad wilde dat ook andere mogelijkheden werden onderzocht.

Wethouder wordt ongeduldig
Inmiddels zijn de varianten waar over wordt gepraat bijna niet meer te tellen. De wethouder, die duidelijk ongeduldig begint te worden, maant de raad om een keuze te maken. Meerdere partijen willen geen renovatie, maar een volledig nieuw zwembad. Dat is volgens de wethouder te duur, maar onder meer D66, Burgerbelang en PvdA/GroenLinks willen toch verder kijken naar die mogelijkheid.

Verdeeldheid bij coalitiepartijen
Andere partijen zijn minder uitgesproken of ronduit verdeeld, waaronder ook coalitiepartijen CDA/ChristenUnie en VVD. Heidi Broertjes van de VVD wilde zich na afloop van de commissievergadering dan ook nog niet concreet uitspreken voor of tegen nieuwbouw.  

De partijen die voor nieuwbouw zijn houden hierdoor hoop. "Het is bepaald geen bekeken zaak", concludeert Ruud Visser van Burgerbelangen Zeewolde. "Het is nog niet geheel duidelijk wat het CDA en ChristenUnie gaan doen. En ook zijn er bij de VVD nog wel wat openingen."

Binnenkort duidelijkheid
Komende maand wordt er verder gedebatteerd over het sportcomplex. Dan is de verwachting dat alle partijen een definitief standpunt zullen hebben ingenomen. 

reacties (3)

 • Jacob

   

  Misschien gelijk bij de parkeergarage onder het het Ravelijn maar eens een enquête onder de inwoners houden eom erachter te komen wat zij nu eigenlijk vinden en willen en op basis daarvan een besluit nemen.

  reageer
 • Peter

   

  Rick, ik heb niets met die gemeenteraad maar je moet geen onzin verkondigen. XXL kost geen geld maar levert de gemeente geld op aan grondverkoop. Het tulpeneiland is bijna allemaal subsidiegeld en een gemeentehuis heb je nu eenmaal nodig.

  reageer
 • Rick

   

  Er is de afgelopen 10 jaar meer dan 30 miljoen euro uitgegeven aan de handhaving op recreatiewoningen, aanleg van een tulpeneiland, een xxl woonboulevard wat niet van de grondkomt en een gemeente huis wat een ieder een doorn in het oog is. Geld van de Zeewolder burgers. Dat geld was meer dan voldoen de geweest om een heel mooi zwembad te bouwen. De raad moet zich maar eens gaan verantwoorden voor hun uitgave patroon.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert