Nog dit jaar besluit over ontwerp Van der Valk

LELYSTAD
Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders wil nog dit jaar een besluit nemen over het ontwerp van het Van der Valk-hotel. Dat moet komen aan het Larserplein, naast de McDonald's en KFC.

Al enkele maanden is er binnen de welstandscommissie van de gemeente discussie over het ontwerp, dat een toren van bijna zestig meter hoog krijgt. Het gebouw zou niet de uitstraling hebben die de gemeente op die plek verlangt.
Een woordvoerder van Van der Valk Investments zegt dat het concern er naar streeft om het hotelgebouw zo goed mogelijk in de omgeving te laten passen. Hij schat in dat de discussie nu in een eindfase zit.

Overleg
Volgens een woordvoerder van de gemeente is er volgende week overleg tussen de welstandscommissie en wethouder Jop Fackeldey. Daarna komt de commissie met haar advies. Het college wil hierover nog dit jaar een besluit nemen.

Lelystad Airport
Dat er nog steeds niet wordt gebouwd heeft volgens Van der Valk niets te maken met de discussie over Lelystad Airport. "We hadden de deuren het liefst nu al open gehad", zegt de woordvoerder. Hij verwijst naar verschillende ontwikkelingen rond Lelystad, die de komst van het hotel wenselijk maken. Daaronder is de komst van het distributiecentrum van het Spaanse modeconcern Inditex. 

reacties (21)

 • Merel

   

  Wat jammer dat de gemeente/welstandscommissie (wist niet eens dat zoiets nog bestond) zo ingewikkeld doet en tegenwerkend is. De bewoners zien juist ook graag Van der Valk in Lelystad. De meeste hotels zijn top en je kunt er ook heerlijk lunchen/eten. Elke gemeente ziu graag eennVsn der Vakk binnen haar grenzen hebben. Lelystad bevindt zich ook absoluut niet in de positie om moeilijk te doen. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente zich de les laat lezen door zoiets oudbolligs en achterhaald als een welstandscommissie. De plek waar het zou komen bevinden zich een KFC en MacDonalds, verder een carpoolstrook en een zeer onlogisch aangelegde weg. En dan zou het hotel niet aan de eisen voldoen? Belachelijk!

  reageer
 • Esveen

   

  Obstakelcommissie zal bedoeld worden. Ik denk dat alle betrokkenen in alle gemeenten in Nederland, België en Duitsland waar een Van der Valk hotel staat meer verstand en ambitie hebben dan dit geklungel in Lelystad.

  reageer
 • Peter

   

  Wat verbeeld deze “leegstands” gemeente zich wel niet. Iedere onderneming of ondernemer die zich in Lelystad wil vestigen moet gekoesterd worden. Ga soepel om met richtlijnen bedacht door ambtenaren vanachter het bureau, zodat Lelystad the place to be wordt. Laatst een horecaondernemer gesproken die het verboden word om zijn terrassen te verwarmen; met dit beleid word het nooit wat hier!637539

  reageer
 • Goedemorgen

   

  Tot nu toe willen alleen Van der Valk (150 banen?) en Inditex (800 banen?) als eerste gaan investeren in de airport area en dan gaan we het ze heel moeilijk maken? Valt dit nog uit te leggen?

  reageer
 • Hans de Boer

   

  Een internationale luchthaven ambiëren, een mega 37 voetbalvelden groot distributiecentrum laten bouwen maar een daarbij passend groot hotel van 60 meter is te hoog? Vreemd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • early

   

  Een van der Valk hotel is een uitkomst voor de stad. Het trekt ontzettend veel toeristen aan en tilt de omgeving naar een hoger plan. Ook prima voor de werkgelegenheid. Als voorbeeld: het Van der Valk hotel in Enschede; vorig jaar geopend, heeft daarzo de hele omgeving opgepept. Bijzonder fraai. Zet neer dat ding!

  reageer
 • hans.

   

  Oei, was de'' magie op''in Almere en Emmeloord? Of is dit pure windowdressing?

 • Bas

   

  Verstandig van de gemeente om zo extreem moeilijk te doen. Straks haakt Van der Valk af en komt er helemaal niets! Maar tsjonge dan heeft de gemeente Lelystad wel enorm stoer haar poot recht gehouden. Te treurig voor woorden.

  reageer
 • Ambtenaar

   

  Oliedom dat de gemeente macht geeft aan een paar dames die alles qua grote ontwikkelingen tegenhouden. Blijkbaar hebben deze thuis niets te vertellen. Er zijn helaas legio voorbeelden hoe deze welstandsclub uit Overijssel spelletjes heeft gespeeld, waarbij ondernemers zijn afgehaakt. Raar dat de gemeente zoiets in stand blijft houden.

  reageer
 • jan

   

  ongelooflijk. geef die mensen snel toestemming. niet de juiste uitstraling..... wat een onzin reden.

  reageer
 • Rob

   

  Snel bouwen zeg ik. 60 meter hoog! Tja staat niemand in de weg. Lelystad is geen dorp meer maar een middel grote stad met veel economische expansie mogelijkheden. Wordt niemand slechter van.

  reageer
 • Yael

   

  60 meter is hoog, maar dat past toch juist heel goed voor een modern hotel langs de A6? Welstandscommissie, hoe kan een Agora met achterkant naar Agorahof wel zijn goedgekeurd? Lijkt mij dat hier enorme willekeur is. En is überhaupt een welstandscommissie nog wel van deze tijd?

  reageer
 • MT

   

  Pfff... Ik kan me niet voorstellen dat een Van Der Valk hotel een slechtere uitstraling heeft dan de Mc Donalds en KFC die er al zitten. Wees blij dat ze zo'n hoge toren willen bouwen hier gemeente Lelystad!

  reageer
 • Danny

   

  Een toren van 60 meter langs de snelweg, geen hond die er last van zal hebben. Oh en Dat pandje van Inditex wordt maar iets van 28 tot 30 meter hoog voor een deel, andere deel zal iets van 12-15 meter zijn enig idee hoe gigantisch groot dat is? Daar passen alle gebouwen die er nu omheen staan met gemak in. En dat komt er ook.

  reageer
 • MdB

   

  Jammer dat er zo wordt omgegaan met welwillende marktpartijen. De Van der Valks anno 2017 zijn top. Jammer dat we door machts toedoen van onnodige clubjes, of is het onmacht van Fackeldey ??? voorlopig niet kunnen dineren bij de Van der Valk in Lelystad

  reageer
 • sander

   

  Stuur alle welstandscommissie naar huis , kijk alleen naar de veiligheid van een gebouw , en Nederland word veel mooier , niet zo eentonig . Veel afwisselender .

  reageer
 • ./\/\.

   

  Lelystad ziet er niet uit. Alleen bataviastad is mooi te noemen, ongelooflijk dat ze er een welstandscommissie hebben. Alle huidige gebouwen lijken wel uit een oude Russische verlaten stad. Gaan ze zich druk maken om een nieuw gebouw. Van der valk wil mensen trekken dus gaan echt geen lelijk hotel neer kwakken.

  reageer
 • Sophie

   

  Je haalt me de woorden uit de mond. Misschien moet eens worden uitgezocht wie er verantwoordelijk is om een ondernemer te dwarsbomen en waar haalt de gemeente het lef vandaan om sowieso een fors betaalde welstandscommissie er op na te houden. Zeker omdat het ook nog een duur betaalde instelling heeft zonder enige binding met Lelystad. Het is bijna niet te geloven

 • Jan

   

  Ga nou niet tegen werken wethouders van Lelystad!!! Wees blij dat zoiets komt in de stad en geeft elkaar de gelegenheid om samen uit te komen.

  reageer
 • Elvis

   

  Is er gevraagd of de burgers dit willen, ik moet geen 60 meter hoge toren in mijn achtertuin.

  reageer
 • Flevo

   

  Hoeveel mensen wonen daar? De McDonalds met die schreeuwerige reclamepaal is veel lelijker dan de huidige vd Valkhotels.

 • HH

   

  Blijkbaar heeft de gemeente Lelystad blijkbaar nog steeds niets geleerd uit het verleden en maakt het ondernemers nog altijd moeilijk.

  reageer
 • hans.

   

  Nee, nog helemaal niets geleerd! Op nog geen 15 minuten staat een dergelijk hotel in Almere en Emmeloord. Dus net zo overbodig als het flutveld Lelystad Het magazijn van de spaansekleding fabrikant zal volledig geautomatiseerd zijn. Moet Lelystad Almere na-apen en ook zo'n lege toren langs de A6 zetten? Tijd voor meer gezond verstand in Flevoland.

 • Wies

   

  N toren van 60mtr hoog🤤 En dat past in de omgeving????? 🤔 Ik begrijp de aarzeling van de welstandscommissie wel.

  reageer
 • Bas

   

  De elektriciteitsmasten die daar allemaal staan zijn nog veel hoger. Van der Valk bouwt de laatste prachtige en moderne hotels. Zeker iets om als gemeenteraad te koesteren. Jammer dat ze het zo laten vertragen.

 • Maartje

   

  Absurd dat een door de gemeente ingehuurde welstandscommissie uit Zwolle (totaal geen binding met de stad, het zal ze worst wezen wat er in Lelystad van de grond komt) hotelier Van der Valk zo ontzettend blijvend kan tegen werken. Ik hoop van ganser harte dat die welstandsterroristen zo snel mogelijk worden weggestuurd! Een ondernemer die wilt investeren behoort door de gemeente juist met open armen te worden ontvangen.

  reageer
 • Flevo

   

  Ook als een welstandcommissie uit eigen stad komt gaat het vaak mis. Gebouwen die de burger oerlelijk vindt mogen er komen en ondernemers die bijv een reclame op hun gevel willen hangen worden gedwarsboomd. Het lijken clubjes die hun plasjes willen achterlaten, liefst met grote willekeur.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert