Extern bureau onderzoekt intimidatie bij brandweerkorps

EMMELOORD
De brandweer heeft een extern bureau ingeschakeld om de werksfeer op de post Emmeloord te onderzoeken. Meerdere vrouwelijke brandweerlieden hebben melding gemaakt van intimidatie, onveiligheid en verstoorde werkverhoudingen. Reden voor commandant Gerrit Spruit om een onderzoek te starten. "We betreuren dit en nemen deze meldingen zeer serieus."

De onderzoekers zijn inmiddels begonnen met de eerste gesprekken. Nog voor de kerstvakantie presenteren zijn hun bevindingen en aanbevelingen. De brandweer kondigt aan passende maatregelen te nemen als dat nodig mocht zijn.

De zaak kwam aan het rollen nadat Omroep Flevoland begin november informatie kreeg dat vrouwen op de brandweerkazerne in Emmeloord werden gepest. Ze worden er bijvoorbeeld op gewezen dat 'hun enige recht het aanrecht is.' Dat ze 'aan een ketting moeten worden gelegd, net lang genoeg om vanuit de keuken bier te brengen', en dat ze niet geschikt zijn voor de vrijwillige brandweer 'omdat ze vrouw zijn.'

Vanwege dit gedrag zouden al meerdere vrouwen ontslag hebben genomen of staan ze op het punt om dat te doen.

reacties (3)

 • Iemand

   

  Afgezien van het hoge telegraaf gehalte. De brandweer heeft bekwame mensen nodig. Man of vrouw doet er niet toe. Er is een psychologisch profiel waar 80% van de brandweermensen aan voldoet. Er zijn vrouwen die 100% geschikt zijn en er zijn mannen die absoluut ongeschikt zijn. Overigens hebben niet alleen vrouwen last van pesterijen.....

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Zo kwam de zaak helemaal niet aan het rollen. Omroep Flevoland dicht zich een rol toe die het niet heeft. Er komt geen onderzoek na melding bij de media. Omroep Flevoland maakt zichzelf belangrijker dan in de werkelijkheid. Ook in Dronten zullen de melders dat via de normale weg moeten doen en niet via De omroep. Zo hoort het ook en dan komt er vanzelf een onderzoek.

  reageer
 • Jan Doede

   

  Jazeker. De zaak kwam zo wel aan het rollen. De klachten van de getroffen dames waren niet genoeg om de zaak serieus te nemen.

 • Ron

   

  Kijk raadsleden in Dronten. Zo hoort het.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert