Extern bureau onderzoekt intimidatie bij brandweerkorps

EMMELOORD • Wo 29 november 2017 | 17:41 • Woensdag 29 november 2017 | 17:41
De brandweer heeft een extern bureau ingeschakeld om de werksfeer op de post Emmeloord te onderzoeken. Meerdere vrouwelijke brandweerlieden hebben melding gemaakt van intimidatie, onveiligheid en verstoorde werkverhoudingen. Reden voor commandant Gerrit Spruit om een onderzoek te starten. "We betreuren dit en nemen deze meldingen zeer serieus."

De onderzoekers zijn inmiddels begonnen met de eerste gesprekken. Nog voor de kerstvakantie presenteren zijn hun bevindingen en aanbevelingen. De brandweer kondigt aan passende maatregelen te nemen als dat nodig mocht zijn.

De zaak kwam aan het rollen nadat Omroep Flevoland begin november informatie kreeg dat vrouwen op de brandweerkazerne in Emmeloord werden gepest. Ze worden er bijvoorbeeld op gewezen dat 'hun enige recht het aanrecht is.' Dat ze 'aan een ketting moeten worden gelegd, net lang genoeg om vanuit de keuken bier te brengen', en dat ze niet geschikt zijn voor de vrijwillige brandweer 'omdat ze vrouw zijn.'

Vanwege dit gedrag zouden al meerdere vrouwen ontslag hebben genomen of staan ze op het punt om dat te doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel