Inwoners Swifterbant praten mee over uitbreiding

SWIFTERBANT
Inwoners van Swifterbant kunnen zich de komende weken uitspreken over de plek waar nieuwe woningen gebouwd moeten worden in hun dorp. De belangstelling daarvoor is groot, zo bleek woensdag tijdens een een drukbezochte inloopavond waar geïnteresseerden met elkaar in gesprek konden.

Er wordt al jaren gesproken over woningbouw in het dorp, maar verschillende plannen zijn gesneuveld. De gemeente Dronten -waar Swifterbant onder valt- heeft nu aan een aantal betrokken bewoners gevraagd om mee te denken over een nieuwe locatie voor woningen. Volgens de gemeente zijn er in 2030 rond de 340 nieuwe woningen nodig in het dorp. 

Uitbreiding is noodzakelijk volgens de voorzitter Ad Withaar van Swifterbant Groeit : 'Als we geen extra huizen bouwen zal het dorp vergrijzen en uiteindelijk kleiner worden, dat wil ook niemand. Dus om Swifterbant te houden zoals het is moeten er eigenlijk nieuwe huizen bijkomen. Wij zullen de adviezen van de bewoners in kaart brengen en halverwege januari overhandigen aan de gemeente Dronten'.

reacties (4)

 • NN

   

  Het is de omgekeerde wereld wat er nu weer speelt in Swifterbant, Jaren lang is Swifterbant als noodzakelijk bij dorp gezien in de gemeente Dronten. Er zouden eerst veel meer dorpen in deze polder worden neer gezet,maar met voortschrijdend inzicht is er toch van afgezien. De dorpen Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen zijn toen opgestart.Deze plaatsen zijn ongeveer in de zelfde tijd als uit niets ontstaan,met werkbarakken enz.De plaatsen gingen wat aantal woningen gelijk op, daar zorgde De heer Keuris van volkshuisvesting wel voor.Maar in de loop der jaren is het een heel ander verhaal geworden.In 1972 werd het gemeente Dronten.Om het verhaal kort te houden het volgende. In de komende jaren2030 Is het voornemen om in Swifterbant 340 woningen te bouwen terwijl in de zelfde periode in Dronten ongeveer 4000 huizen zullen worden gebouwd ,hoe komt deze verdeling tot stand. Swifterbant heeft ook genoeg kansen om met minimaal 100 huizen per jaar te groeien, waarom moet dat gebeuren simpel en alleen voor de , scholen , winkels en de algemene voorzieningen in tact te houden en niet afhankelijk te zijn of worden mensen die andere ideeën hebben voor Swifterbant . De locatie s die nu weer worden aangeboden zijn al jaren bekend bij de gemeente Dronten maar er is niets mee gedaan. Nu gaat het spel weer op nieuw beginnen en dat klopt gewoon niet. Dit is een taak van de gemeenteraad Dronten, die heeft aangegeven dat er nieuwe huizen zullen worden in Swifterbant en die moet aangeven op die en die plaatsen lijken ons de beste plaatsen en dat soort huizen zullen daar plaatsen , zoveel huurwoningen en zoveel koopwoningen en dat de wordt de infrastructuur in dit gebied aangepakt en dat dan kenbaar maken in De Swifterbanter met de foto s en plaatsen erbij dus vooraf dat aangeven . Daarop kunnen de mensen van Swifterbant dan een locatie aanwijzen per email of per brief en kan de locatie die meeste stemmen krijgt wordt uitgevoerd, dan hoeft er niet meer een eindeloos besluit worden genomen want de gemeenteraad is met al de voorgestelde locatie s accoord gegaaan en kan er direct worden gebouwd in Swifterbant.

  reageer
 • Tamara

   

  Haha en er dan inzetten “om het verhaal kort te houden” komt er nog een korte versie dan?

 • Dorpsgenoot

   

  Schijndemocratie is het juiste woord. Herbestemming van Spelwijk is de enige juiste uitkomst van dit onderzoek. Dat is al jaren zo en dat komt ook al jaren uit onderzoeken tevoorschijn. De vraag is echter, heeft Dronten de nodige centen er voor over. Ik ben bang dat ik het antwoord al weet.

  reageer
 • Jacob

   

  Meedenken is iets heel anders dan (mee)beslissen. Laat u, burger,zich toch niet voor dit soort schijndemocratische uitingen gebruiken.

  reageer
 • Dirk

   

  Bromsnor blokkeert toch weer alles ten gunste van Dronten. O wat laat Swifterbant zich weer bedotten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert