Aanleg terrein Floriade begint met planten eerste boom

ALMERE • Do 30 november 2017 | 7:04 • Donderdag 30 november 2017 | 7:04
Met het planten van een rode beuk wordt donderdag begonnen met de aanleg van het terrein waar in 2022 de Floriade moet komen. Dat gebeurt op het Weerwatereiland in Almere. Die eerste boom is het begin van een, volgens de organisatie, 'uniek arboretum' .

Rechthoeken
De bomentuin op het eiland is een idee van architect en stedenbouwkundige Winy Maas, die het masterplan voor de Floriade maakte. Hij verdeelde het terrein in rechthoekige kavels, waartussen groenstroken van vier meter breed worden aangelegd. In die stroken worden planten en bomen geplant, waarvan de botanische naam met dezelfde letter begint. Die groenstroken vormen samen het arboretum.

Al dat groen moet bijdragen aan 'een gezonde stad'. Daarom wordt er ook op gelet of de bomen de luchtkwaliteit kunnen verbeteren en/of de temperatuur in de stad kunnen verlagen.

Protest
De SP in Almere heeft burgers opgeroepen om het planten van de eerste boom voor de Floriade aan te grijpen om te protesteren tegen de wereldtuinbouwtentoonstelling. De demonstratie op het Atlantisstrand wordt georganiseerd door Almeerders die niet blij zijn met de Floriade, omdat deze betaald wordt van gemeenschapsgeld.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel