"Michael P. botste met scooter tegen Anne Faber aan"

ZEEWOLDE • Do 30 november 2017 | 8:14 • Donderdag 30 november 2017 | 8:14
Michael P., de oud-Zeewoldenaar die wordt verdacht van de moord op Anne Faber, is op 29 september in Den Dolder letterlijk tegen haar aangebotst. Dat heeft hij verklaard in verhoren bij de recherche, zo meldt De Telegraaf.

P. reed die dag op zijn scooter en kwam van de kliniek waar hij werd behandeld. Tijdens noodweer reed hij Anne Faber aan op het fietspad. De politie heeft hiervoor op de plek ook aanwijzingen gevonden.

Woordenwisseling
Na de botsing ontstond er een woordenwisseling. Daarbij bedreigde P. Anne met een mes, nam haar mee de bosjes in en verkrachtte haar. Daarna stak hij de vrouw dood. Haar spullen heeft hij in Huis ter Heide achtergelaten.

De volgende ochtend heeft P. het lichaam van Anne met de auto van zijn moeder naar het Nulderpad bij Zeewolde overgebracht en haar daar begraven.Volgens De Telegraaf kende hij het gebied op zijn duimpje, omdat hij er vroeger woonde en als gedetineerde groenonderhoud had verricht.

DNA
P. is tegen de lamp gelopen, omdat op de jas van Anne Faber een DNA-spoor werd gevonden. Daaruit heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een DNA-profiel kunnen maken, waarmee in de DNA-databank een match werd gemaakt met Michael P. Daarna is hij bij de kliniek aangehouden. Hij legde een bekentenis af nadat er in de auto van zijn moeder bloed was gevonden.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op het verhaal van DeTelegraaf. Op 10 januari vindt er een pro-forma rechtszitting plaats, maar daarin wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel