Jeugdhonk gesloten na comazuipen

URK • Do 30 november 2017 | 15:17 • Donderdag 30 november 2017 | 15:17
De gemeente Urk heeft de afgelopen tijd tenminste twee jeugdhonken in het dorp gesloten na overtredingen. In één geval gebeurde dat nadat een meisje van 15 door comazuipen onwel was geworden. Twee andere honken staan volgens wethouder Geert Post ook op de nominatie en zullen waarschijnlijk nog deze week gesloten worden.

Trotse eigenaar 
Het plaatselijke CDA riep de wethouder woensdagavond op het matje. Fractievoorzitter Hennie Molenaar-Kiefte was verbaasd dat een van de gesloten jeugdhonken een week na het comazuip-incident alweer open mocht. De jonge eigenaar van het honk zou haar dit zelf trots verteld hebben. Volgens het CDA is de kortstondige sluiting in strijd met het jeugdhonkenbeleid. Het honk zou na deze overtreding immers minimaal een maand gesloten moeten blijven.

Tweede jeugdhonk
Volgens wethouder Post waren zowel de sluiting als de heropening een besluit van de burgemeester. Die zou hebben gehandeld vanuit het oogpunt van de openbare orde. Om die reden is ook de afgesproken sluitingstermijn van een maand volgens hem niet van toepassing.
Het tweede gesloten jeugdhonk zit volgens Post nog wel op slot en blijft tot 8 december verzegeld. De eigenaar zou de sluiting volgens de wethouder keurig respecteren.

De commissie van de gemeenteraad zou woensdagavond eigenlijk het jeugdhonkenbeleid evalueren. Maar omdat het volgens de partijen 'op enkele incidenten na best goed gaat' is het agendapunt uiteindelijk weer geschrapt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel