Onderzoek naar terugkeer schoolzwemmen

DRONTEN
Dronten gaat onderzoeken of schoolzwemmen terug kan komen. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met dat voorstel. In mei moeten de resultaten bekend zijn en duidelijk worden of schoolzwemmen echt weer wordt ingevoerd.

Het plan komt van de SP. De partij kreeg de ChristenUnie, PvdA en GroenLinks mee. Er zijn ook partijen die vinden dat goed kunnen zwemmen een verantwoordelijkheid is van de ouders.

Het schoolzwemmen is ruim 15 jaar geleden afgeschaft uit bezuinigingsoverwegingen. Het onderzoek moet duidelijk maken of het haalbaar is om het weer in te voeren en wat dat gaat kosten. 

reacties (10)

 • Flier

   

  Raar onderzoek onnodig onderzoek want als gemeente dronten tig asielzoekers opvangt vind ik het zelfs raar dat het niet gratis en verplicht is. Is wel es leuk he voor de Drontenaar dat er eens wat gratis en bovendien leuk is. Beter zoeken ze uit wat er op gemeentehuis speelt Daar is iedereen bij gebaat

  reageer
 • Gregor Stam

   

  Onderzoek doen of zwemmen goed of nuttig is voor kinderen?? Er zijn tig onderzoeken dat bewegen/sporten voor kinderen goed is! Schoolzwemmen hoort daar gewoon onderdeel van te zijn. Er zou voor basisscholen minimaal per dag 60 min sporten en voor middelbare scholen minimaal 90 min sporten moeten aangeboden moeten worden. Het is een manier om ongelijkheid voor en tussen kinderen weg te halen. Sport is een uitstekend middel voor verbinding tussen alle lagen van kinderen. En natuurlijk kost dat geld en natuurlijk hoor je dat daar veel weerstand tegen is. Maar bedenk wat het met die kinderen doet. Ook daar zijn tig onderzoeken over. Sport heeft naast sport vele positieve zijwegen. En bedenk niet alles hoeft op financieel rendabel te zijn en sport valt daar onder. Wij zijn moreel verplicht alle kinderen tot minimale leeftijd van 18 jaar gelijkheid te geven. Zij hebben vaak niet veel keuze. En als laatste sluit je ogen eens en bedenk dat het om jouw kind gaat die zulke mogelijkheden krijgt aangeboden hoe mooi is dat ... Gregor Stam

  reageer
 • Door omstandigheden ben ik in de bijstand gekomen en ben ik al een half jaar op zoek naar werk, maar ik ben of te oud, geen opleiding of geen ervaring. Ik krijg gelukkig iedere week een voedselpakket wat mij erg veel helpt. Maar met de bijstand kan ik net mijn gezin onderhouden. Dankzij de pas van Dronten heb ik 12 zwemlessen voor m'n dochter kunnen aanschaffen want ik kan niet zomaar even zo'n bedrag missen. Ja ik ontvang kinderbijslag, maar dat gebruik ik om nieuwe schoenen, jassen en andere noodzakelijke spullen van te kopen. Of als er iets stuk gaat in huis. Ik Denk dat mensen die zich nooit in dergelijke situatie hebben begeven zich niet kunnen voorstellen hoe het Is om aan tafel te zitten met je kinderen tijdens het eten. Met de vraag mama waarom eet jij niet? Omdat er aan het eind van de week te weinig over Is en de Kids prioriteit hebben. Dus ja schoolzWe men zou voor mij een hele fijne oplossing zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Mijn beide kinderen hebben vroeger gewoon op eigen kosten, en waarom ook niet, zwemles gehad. En dat terwijl wij het heel moeilijk hadden financieel. Toen waren er lang niet zoveel potjes zogenaamde bijzondere bijstand. Huurtoeslag, zorgtoeslag enz.. Laat staan voedselbank. En samen er de kinderbijslag is tegenwoordig het bedrag toch echt wel een stuk hoger wat te besteden over blijft. Ik verbaas mij altijd over dit soort verhalen, bijstand en dan geen geld hebben om te eten, of wat dan ook. Dan weet je of de weg niet te vinden naar de diverse potjes van de gemeente, of je bent zelf op een vreemde manier bezig je geld uit te geven. Sorry hoor, maar eerlijk gezegd is je verhaal bijzonder ongeloofwaardig. Schoolzwemmen omdat er arme gezinnen zijn? Nee. Alsof leraren er op wachten om dit ook in hun takenpakket erbij te krijgen..

 • Willemsen

   

  Veel ouders hebben het gelukkig wel goed voor met hun kinderen en laat ze zwemles volgen. En ja voor de financiering daarvan hebben ze vaak keuzes moeten maken. Echter iedere ouder met kinderen krijgt ook kinderbijslag. Dus gebruik die bijslag om die zwemles te bekostigen.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Schoolzwemmen, musea/concertbezoek was vroeger in Amsterdam heel gewoon op de lagere school, maar in deze geestelijk arme tijd trekt de overheid zich overal van terug en veel ouders hebben daarvoor zelf het geld niet of zijn niet geïnteresseerd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Viking79

   

  Dus zwemlessen in Dronten zijn duurder dan in omliggende gemeentes. Waardoor sommige mensen het te duur vinden. Dus voor een kleine groep moet iedereen schoolzwemmen?? Pak dan het probleem aan en ga niet iets nieuws bedenken. Zorgen dat zwemlessen betaalbaar zijn voor iedereen kost minder dan schoolzwemmen in te voeren. Overigens is schoolzwemmen niet fair voor de kinderen die al wel zwemles hebben gehad.

  reageer
 • Flevo

   

  Zwemles is helaas nooit voor ieder gezin betaalbaar, dan moet het zo goedkoop worden dat het niet rendabel is. Dus schoolzwemmen, als dat financieel haalbaar is, is een mooi initiatief. Uw laatste argument gaat op voor heel veel veranderingen, er zijn bij elke verandering of aanpassing mensen in het voordeel of in het nadeel.

 • Jan

   

  Gaat nog lachen worden, want straks moet er natuurlijk gescheiden gezwommen worden, heerlijk dit land. Sarcasme modus off..

  reageer
 • Marijke

   

  Volgens mij is het goedkoper om de kinderen zwemles te geven in de buitenbaden onder verantwoordelijkheid van de ouders. En dat ouders dit vergoed krijgen als het kind inclusief een begeleider er is. Dat kun je bijhouden middels registratie. En niet zeuren dat dat te koud is enzo. Hordes kinderen hebben hun diploma's zo gehaald. En dan doen ze er maar iets langer (twee seizoenen) over voor A en dan nog door voor B en C. Beginnen op vijfjarige leeftijd. Verplicht.

  reageer
 • Ros

   

  Niets onderzoeken! Gewoon verplichten op basisschool!

  reageer
 • Joop

   

  Onzin, een verspilling van een halve dag van de basisschooltijd. Dat zijn best hele dure uren: een bus met chauffeur en minimaal twee leerkrachten. Niet alle problemen op het bordje van de school leggen. (Politici!!) Ouders zijn prima in staat het leren zwemmen zelf te organiseren. Ook zijn er plenty zwemscholen in Flevoland. Kwestie van handig subsidieren!

 • Ilse

   

  Waarom schoolzwemmen? Bestaat al. Het Almere College laat de eerste klassers zwemmen. Laat de ouders dit verder gewoon zelf organiseren maar subsidieer dit zodat het minder duur is voor de ouders. Dat er nog steeds kinderen zijn zonder zwemdiploma komt door de kosten, niet door de tijd die er voor nodig is. Wie zou het vervoer gaan betalen om de kinderen uit de dorpen in het zwembad te krijgen? Hoeveel leerkrachten zouden er mee moeten als het via de scholen gedaan gaat worden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert