Pilot om tekort techniekdocenten op te vangen

FLEVOLAND • Do 30 november 2017 | 22:28 • Donderdag 30 november 2017 | 22:28
ROC Friese Poort is samen met Hogeschool Windesheim een pilot gestart om afgestudeerde studenten van het ROC op te leiden tot docent Techniek. ROC Friese Poort school heeft in Flevoland vestigingen in Emmeloord en Urk. Windesheim heeft een vestiging in Almere. 

Volgens opleidingsmanager en projectleider Jouke Douwe De Vries is er een dreigend tekort aan docenten Techniek. "Voor bedrijven in de regio hebben we al veel moeite om aan personeel te komen. En dat geldt natuurlijk net zo hard voor het onderwijs", vertelt hij. 

De scholen zijn begonnen met een maatwerktraject om afgestudeerde techniekstudenten MBO niveau 4, om te scholen tot tweedegraads bevoegd docent. 

Baangarantie
Studenten die deelnemen aan het traject zijn volgens De Vries zeker van een baan. Het gebrek aan praktijkervaring hoeft geen probleem te zijn. "Dat proberen we op te vangen door ze één dag per week stage te laten lopen bij een bedrijf."

De opleidingsmanager zegt dat er veel animo voor het traject is. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel