Noordoostpolder wil ook Tiny Houses

EMMELOORD
Klein maar mooi wonen. Dat willen de gemeente Noordoostpolder en Mercatus samen voor elkaar krijgen in de gemeente. Daarom onderzoeken ze of het mogelijk is om zogenoemde Tiny Houses in de gemeente te realiseren. 

Tiny Houses zijn kleine huizen, maar wel met alles erop en eraan. "Een Tiny House is maximaal 50 vierkante meter, idealiter zelfvoorzienend, mooi gebouwd en functionerend als fulltime bewoonde woning", schrijft de gemeente in een persbericht. 

Inmiddels is er al een illustratie gemaakt van zo'n huis in Noordoostpolder en is er ook een inspiratieavond gepland. Op maandag 11 december kunnen geïnteresseerden terecht in het gemeentehuis voor informatie en advies van ervaringsdeskundigen. 

Voortrekkersrol voor Almere
De gemeente Almere speelt landelijk een voortrekkersrol als het gaat om Tiny Houses. Daar wordt het eerste kleine huis al bewoond. Ook in de gemeente Zeewolde wordt voorzichtig gekeken naar deze nieuwe woonvorm. Daar was in oktober een bijeenkomst.


 

reacties (7)

 • sander

   

  Wat heeft Mercatus er mee te maken ? Het zijn toch individuele mensen die een klein alternatief huisje zelf willen bouwen . Ieder op zijn eigen manier .

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Bedankt @ErikF en @Kirsten. Ik begrijp dat je op diverse plaatsen informatie kan verkrijgen maar ik verbaas mij dat omroep Flevoland niet volledig kan (of wil) zijn in hun informatie verstrekking. Ze weten te vertellen dat het op 11 december is maar ze zeggen niet op welke tijd. Waarom niet?? Het zijn toch geen amateurs..... ?? Toch?

  reageer
 • Kirsten

   

  In het persbericht staat: maandagavond 11 december van 19.30 – 21.00 uur in het gemeentehuis.

  reageer
 • Sjakie

   

  Kunnen die huisjes mooi op het evenementen terrein.

  reageer
 • ErikF

   

  meer info is te vinden op de site van de gemeente: https://www.noordoostpolder.nl/nieuws/uitnodiging-inspiratieavond-tiny-houses Daar staan ook tijden bij en een link naar een aanmeldformulier :)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • stip

   

  De wellerwaard is er uitermate geschikt voor.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Tiny houses? Dan ook tiny prices of wil ik nou weer te veel? Ik heb best wel interesse en 11 december is genoteerd. Is er ook een tijd bekend want ik wil natuurlijk niet de hele dat in het gemeentehuis rondhangen!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert