Burgemeester en GroenLinks bekijken camerabeelden

DRONTEN • Vr 1 december 2017 | 15:20 • Vrijdag 1 december 2017 | 15:20
Fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks in Dronten gaat samen met burgemeester Aat de Jonge de beelden van camera's in de Redepassage in winkelcentrum Suydersee bekijken. Samen willen ze vaststellen in hoeverre de camera's van de winkeliersvereniging het openbare gebied filmen.

Winkeleigenaren mogen camera's plaatsen om hun pand te beveiligen. Volgens Paul Vermast is het onvermijdelijk dat die camera's soms ook een stukje openbaar gebied filmen. Maar de situatie in de Redepassage is volgens Vermast anders, omdat daar ook in de lengterichting van de overdekte winkelstraat wordt gefilmd. Dat is volledig openbaar gebied en voor filmen gelden dan andere regels. 

Geen actieve controles
Burgemeester Aat de Jonge gaf donderdagavond antwoord op vragen die GroenLinks zo'n vier maanden geleden had gesteld over camerabeelden in het centrum van Dronten. Volgens de burgemeester wordt er niet actief gecontroleerd of eigenaren van bewakingscamera zich aan de regels houden. Bij klachten komt de gemeente wel in actie.

Status passage onduidelijk
Tijdens het gesprek over het onderwerp bleek overigens dat de status van de Redepassage als gebied wat onduidelijk is. De burgemeester weet zeker dat het gebied onder de openbare weg valt. Of de passage 's avonds en 's nachts dan wel mag worden afgesloten, wil hij daarom eens laten uitzoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel