Voorstelling over oorlog in Sarajevo

ALMERE • Zo 3 december 2017 | 16:48 • Zondag 3 december 2017 | 16:48
In kleinkunstvoorstelling Enkeltje Holandija verweeft Nick Teunissen de oorlogservaringen van zijn Bosnische vriend met gebeurtenissen uit zijn eigen verleden en heden. Hij hoopt zo een universeel verhaal te vertellen over oorlog, vrijheid en doorgaan met het leven. "Iedereen maakt wel een eigen kleine oorlog mee."

In de muzikale vertelling graaft de Almeerse theatermaker diep in het verleden van zijn vriend, die opgroeit in Sarajevo in oorlogstijd, zijn land ontvlucht en een bestaan in Nederland opbouwt. Hij wil begrijpen hoe die periode gevoeld moet hebben en beseft dat de moeilijke geschiedenis van zijn vriend ook doorwerkt in zijn eigen leven.

De eerste try-out van Enkeltje Holandija is deze zondag. De lokale première is op zondag 10 december in theater Corossia. In januari speelt Teunissen de voorstelling ook op scholen in Flevoland. De landelijke première is in februari in Deventer.





 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel