Postbodes raken de weg kwijt in Oosterwold

ALMERE
Postbodes en andere bezorgers raken in de nieuwe wijk Oosterwold in Almere geregeld de weg kwijt. Doordat de straten en huisnummers onduidelijk zijn aangegeven, ontstaat er vaak een lange zoektocht naar het juiste adres.

Oosterwold is op de kaart gezet als een groen stadsdeel voor mensen die zelf hun huis bouwen en ook het gebied zelf inrichten. Bewoners moeten dan ook zelf de straatnamen bedenken en straatnaambordjes ophangen. Maar dat gaat lang niet altijd goed.

Postpakketten zijn weken onderweg
Bewoner van het eerste uur Frank Meijers weet dat postpakketten soms weken onderweg zijn voordat de klant ze uiteindelijk krijgt. Navigatietools als TomTom en Google Maps kennen de nieuwe straten vaak niet, waardoor die onvindbaar zijn.

Postbode doet oproep aan bewoners
Postbode Radj Boedhan hoopt dat de bewoners duidelijke straatnaamborden maken en die tijdig aanmelden bij navigatiesystemen en zoekmachines.

De brandweer en de ambulancedienst van de GGD laten overigens weten dat zij nog niet op problemen zijn gestuit.

reacties (8)

 • Almeerder

   

  OF gaat hier wel erg kort door de bocht. De naamgeving ligt gewoon vast in een zogeheten naamgevingsbesluit. Deze zijn al bekend voor de eerste bewoners er gaan bouwen. De straatnamen worden vervolgens op een kaart gezet die door kaartenbouwers kunnen worden overgenomen. Hier gaat inderdaad wat tijd overheen, want wie gebruikt er heden ten dage nog een TomTom? (Staat de nieuwe A1 bijvoorbeeld al goed in uw vaste auto navigatie?) Op de mobile navigatie van bijvoorbeeld Waze staan alle straten er gewoon in.

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Waar ligt oosterwold eigenlijk

  reageer
 • Boels

   

  Eenvoudig: bezorgers doen gewoon retour afzender. Wel een aanfluiting voor de gemeente; weer niet nagedacht?

  reageer
 • Henk

   

  Dit is wat de bewoners zelf hebben uitonderhandeld. Zelf je eigen straatnaam mogen bedenken. Dit is dus niet aan de gemeente maar aan de bewoners.

 • Miriam

   

  Moet je je even voorstellen dat dit in heel Nederland zou gebeuren, iedereen verzint met elkaar de straatnamen en richt naar eigen believen het woongebied in. Ik voorspel algehele chaos en onwerkbare toestanden. Maar in Almere kán het weer!

  reageer
 • Danny

   

  Niet heel professioneel ook van de bewoners, zo moeilijk kan dat toch niet zijn even koppen bij elkaar, 1 lijn uitzetten en uitvoeren. Anders kun je beter in een appartementje gaan zitten als je dit niet eens kunt oplossen.

  reageer
 • Karel

   

  Dit soort dingen is niet aan bewoners. De verantwoordelijkheid moet liggen waar hij hoort te zijn in dit land: bij de gemeente. Idiote toestanden zijn dit.

 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Achtduizend jaar beschaving en vooruitgang genegeerd. In deze nederzetting wordt niet-sociaal zijn gepromoot door elke gemeenschappelijkheid verdacht te maken. Ik verwacht dat binnen 5 jaar de eerste bewoners alweer smeken om ingrijpen door de gemeente. Niet doen, natuurlijke selectie in werking.

  reageer
 • kees d.

   

  Voor algehele chaos moet je in Almere zijn!!!

  reageer
 • Van Haven

   

  Zelf straatnamen bedenken en zelf bordjes ophangen? Wie bedenkt zoiets... dat daar problemen door ontstaat was te voorspellen ... Worden de straatnamen nog wel even getoetst? Lekker goedkoop voor de gemeente, maar zéér onpraktisch.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert