Basisschool Het Meesterwerk van zwak naar zeer zwak

ALMERE
Basisschool Het Meesterwerk in Almere is er niet in geslaagd te verbeteren. De onderwijsinspectie heeft het toezicht op de basisschool in de wijk Tussen de Vaarten verscherpt. Het Meesterwerk is van zwak, naar de categorie zeer zwak gegaan.

In een brief aan ouders en verzorgers van kinderen op de school staat het volgende: "Ondanks de inspanningen van het team zijn we er niet in geslaagd om voldoende te presteren. Het team en het bestuur van de Almeerse Scholen Groep zijn teleurgesteld over dit oordeel, maar we zetten met elkaar de schouders eronder."

De onderwijsinspectie kwam tot deze beslissing, omdat de school nog te weinig zicht heeft op de ontwikkeling van leerlingen, de lessen beter kunnen en de resultaten van de leerlingen hoger moeten. De school blijft nu langer onder toezicht. Eind 2018 komt de inspectie weer langs. 

Het Meesterwerk was sinds 2016 zwak, en ook in 2010 en 2011 stond de school onder toezicht.

reacties (5)

 • hoi

   

  ik zit op deze school

  reageer
 • Tevreden ouder

   

  Wat jammer dat het zo in het nieuws moet. Leerkrachten en directie op deze school werken keihard. Heel veel leerlingen doen het heel goed op deze school en hebben het ook heel erg naar hun zin. Het is een topschool.

  reageer
 • Wel te tevreden!

   

  Lullig voor school dat het zo in het nieuws moet!! Gelukkig heeft school daar voor gewaarschuwd! Jammer dat er niet gekeken word hoe leuk kinderen het hebben, dat de cito niet extreem slecht is op de lijst vergeleken met andere scholen... En elke ouder heeft wat, welke school is wel goed palet was ooit zwak, optimist was zwak en kijken eens wanneer deze gecontroleerd zijn door de inspectie? Sommige scholen zijn helemaal nog niet gecontroleerd en toch al even open. Zo is over alles iets te zeggen. Mensen moeten samen met hun kind leren!! En niet alleen de school, kijk of je kind gelukkig is want gras hoeft echt niet groener te zijn!!

  reageer
 • Joost

   

  Misschien om eens een bezem door het personeelsbestand te halen. Kennelijk krijgen zij het niet voor elkaar om fatsoenlijk onderwijs te leveren. Al sinds 2011 is het onrustig, alleen het wijzigen van de directie is kennelijk niet voldoende. In het bedrijfsleven kun je ook niet blijven falen.

 • Van Haven

   

  Mooie reactie. Soms (vaak) gaat het om heel andere zaken als het het welzijn van je kind aangaat dan datgene waar de inspectie naar kijkt. Als je leest dat de ontwikkeling van kinderen niet goed gevolgd wordt betekent dat vaak dat de dossiers niet op orde zijn, persoonlijk heb ik liever een leerkracht die zijn/haar tijd besteed aan de leerlingen dan een die prachtige dossiers heeft en daarvoor veel uren achter de laptop zat ...

 • Ed Molenaar

   

  Sluiten hoeft toch niet, leraren vervangen wellicht?

  reageer
 • Dirk

   

  sinds 2016 zwak, en ook in 2010 en 2011 . nou t is duidelijk daar gewoon sluiten die hap , kinderen leren er onvoldoende dus last van les achterstanden weg wezen er mee dan .

  reageer
 • Deb

   

  Hahaha en waar laat je zoveel kinderen als vele scholen vol zitten en om liggende scholen echt zo goed??

 • Van Haven

   

  Sluiten ?? Waar moeten de kinderen dan naar toe? Alsof er een school in de buurt is die hen er even bij kan nemen. Misschien zouden meer personen voor de klas een betere oplossing zijn? Ik ken de school niet genoeg om te weten wat de problemen zijn en hoe ze veroorzaakt worden, u weet dat wel? Ik wens de leerkrachten succes.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert