Social Sofa in bibliotheek onthuld

LELYSTAD
De Social Sofa die de Bibliotheek Lelystad en Stichting Samen en Sociaal hebben gewonnen is maandagmiddag onthuld door gedeputeerde Michiel Rijsberman. De betonnen met mozaïek ingelegde bank is geplaatst bij de Multifunctionele Accommodatie Atolplaza aan de Schor in Lelystad. Ze wonnen de prijs voor het project 'Samen op de gezonde leestour'.

De gezamenlijke provinciale ondersteuningsinstellingen voor openbare bibliotheken heeft een prijs in het leven geroepen om bibliotheken te stimuleren meer te doen dan alleen de uitleen van boeken, muziek, games en films. Veranderingen in de samenleving vragen om veranderingen in de bibliotheek. De prijs beloont projecten waarbij de bibliotheek deelname en zelfredzaamheid van mensen stimuleert, bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en zorgt voor verbinding tussen mensen en organisaties.

Voor alle kinderen en ouders
De bibliotheek in Lelystad diende het project 'Mensen Maken de Buurt' in. Daarin werden ouders aangemoedigd hun kinderen meer voor te lezen. Het project heeft er toe geleid dat allochtone ouders zijn bereikt, die normaal gesproken nooit bereikt zouden zijn.

Social Sofa
Het idee achter de Social Sofa is om mensen in de buurt te verbinden en de leefbaarheid van een wijk te verbeteren. Het idee is afkomstig van kunstenares Karin Bruerse. Het eerste bakje werd 12 jaar leden voor het eerst geplaatst. Dat was in Tilburg.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert