Blogs al meer dan 3,2 miljoen keer bekeken in China

ALMERE
"Bloggen is gewoon heel populair in China", zo verklaart Hong Reijnders-Dong de 3,2 miljoen bezoekers haar de site. De Almeerse schrijft over allerhande zaken die ze meemaakt in Nederland. Sinds kort is ze vrijwilliger bij de Floriade. Ook daar gaat ze over schrijven.

"Ik vertel ze in China en Japan vol trots dat de wereldtentoonstelling in 2022 in Almere is. Daarnaast ga ik als vrijwilliger ook folders vertalen en helpen tolken als er gasten komen uit China of Japan", zo vertelt Hong, die jarenlang in Japan heeft gewoond en daarom ook Japans heeft leren spreken en schrijven.

In de aanloop naar de Floriade in 2022 zijn er ruim 150 vrijwilligers die mee helpen bij de organisatie van de wereldtentoonstelling. Deze week staan wij stil bij die vrijwilligers die met hart en ziel zich belangeloos inzetten voor de Floriade in Almere. Wil je meer afleveringen zien over deze vrijwilligers? Klik dan hier

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Toch grappig dat deze vrouw belangeloos meewerkt aan een miljoenenproject? Diverse bedrijven en managers zijn zich aan het verrijken en deze vrouw die echt iets doet krijgt niets.....

  reageer
 • Karel

   

  Mensen inpakken en voor hun karretje spannen, heet dat. Zijn Herrema e.c. goed in.

 • freek

   

  bij de andere floriades waren er ook japanners dus als je wil zeuren zeur dan wel wat hout snijd.

  reageer
 • Karel

   

  Ach, opnieuw een charmeoffensiefje van de Flopriade. Wat lijkt alles wat met de Flopriade te maken heeft toch allemaal gezellig en goed. Weet deze vrijwilligster ook hoeveel ze straks als inwoner aan belastingverhogingen op haar bordje krijgt? Het wordt uiteindelijk betalen voor je vrijwilligerswerk.

  reageer
 • Hendriksen

   

  En nu maar hopen dat Japanners willen komen hierna toe. Ik verwacht dat ze alleen maar snel een dagje Amsterdam doen met Volendam als toetje. Dat is toch wat ze altijd doen?

  reageer
 • Hannes

   

  Vandaar dat de Floriade met vraag en aanbod voor een halfjaar op een afgebouwd en aangelegd Kasteelpark de expo moeten doen! Want Japanners en velen wereldwijde toeristen houden van karakteristieke monumenten. "En men houdt er decennialang een pracht van een cultureelpark met velen mogelijkheden aanover..!!"

 • Danny

   

  Vrijwilliger bij de Floriade?! Je moet wel gek zijn, daar zitten een paar personen die scheppen met geld aan het verdienen zijn en dan ga je er vrijwilligers werk voor doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert