Ruziënde buren naar mediator gestuurd

LELYSTAD • Di 5 december 2017 | 12:45 • Dinsdag 5 december 2017 | 12:45
Een 40-jarige Lelystedeling en zijn buurman moeten eerst om tafel met een mediator, voordat de rechtbank beslist over de knokpartij tussen beiden. Op 29 mei ging het mis tussen de twee. De buurman kreeg een paar rake klappen.

Daarbij liep hij onder meer een gescheurd ooglid en een kaakbreuk op. Een van zijn pupillen is door het geweld blijvend beschadigd.

Volgens de officier van justitie is de 40-jarige verdachte schuldig aan een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Daarom moest hij dinsdag verschijnen voor de rechtbank in Lelystad.

Eerst naar mediator
Maar hier werd al meteen besloten dat de zaak pas in maart wordt afgehandeld. Verdachte en slachtoffer moeten eerst met een mediator om tafel, vinden de rechters. De verdachte en zijn buurman wilden dat ook graag, zo bleek ter zitting. De twee zijn al jaren buren en vroeger kwamen ze ook bij elkaar over de vloer.

Dieptepunt
Ruzie gooide roet in het eten, met een hardhandig dieptepunt op 29 mei. De 40-jarige Lelystedeling bekende dat hij die dag fout zat.

Om met zijn buurman toch een goede toekomst tegemoet te gaan, want beiden zijn niet van plan te verhuizen, wil hij graag de ruzie oplossen. Het slachtoffer vertelde de rechters ter zitting dat ook heel graag te willen.

Pas als het mediation-traject is afgerond, zal de rechtbank beslissen over de gebeurtenissen eerder dit jaar. De uitkomst van de mediation wordt daarin meegenomen, beloofde de rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel