Fresh Care profiteert van groei in kant en klaar

DRONTEN • Di 5 december 2017 | 13:43 • Dinsdag 5 december 2017 | 13:43
Het is een komen en gaan van vrachtwagens bij Fresh Care Convenience, de nieuwe blikvanger aan de westkant van Dronten. De fabriek is het afgelopen jaar in bedrijf genomen.

Meer dan twintig vrachtwagens per dag voeren ingrediënten aan die worden verwerkt tot salades, pizza's en kant- en klaarmaaltijden. Bovendien rijden er dagelijks net zoveel vrachtwagens voor om de producten naar supermarkten in binnen- en buitenland te vervoeren.

Het bedrijf zat toch al in Dronten?
Het gebouw mag dan nieuw zijn, Fresh Care Convenience is een oude bekende in Dronten. Het bedrijf zit sinds 2001 in de gemeente en groeide op de oude plek uit zijn jasje. Reden om een fabriekshal van 28.000 vierkante meter op industrieterrein Poort van Dronten te bouwen.

De uitbreiding ging samen met het sterk stijgende gebruik van voorbewerkte producten. De Nederlandse consumenten hebben deze trend uit de VS massaal overgenomen en daarmee kon Fresh Care jaar na jaar groeien.

Hoe groot is de export naar het buitenland? 
Inmiddels kiezen ook Duitsers vaker voor het gemak van kant en klaar. De groei gaat daar zo snel, dat Duitsland voor Fresh Care de belangrijkste markt is geworden.

Het bedrijf had niet alleen meer ruimte nodig, ook moesten er meer handen komen. Het aantal werknemers is van 300 naar 400 gegaan en nog steeds worden enkele tientallen werknemers gezocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel