Zorgen van Verbeek over Urk verleden tijd

URK
De gemeente en gemeenteraad van Urk hebben de afgelopen twee jaar goede vooruitgang geboekt in de manier waarop ze met complexe dossiers, maar ook met elkaar omgaan. De zorgen die Commissaris van de Koning Verbeek hierover eerder had zijn verdwenen.

Dat zegt Verbeek na een ambtsbezoek dat hij dinsdag aan Urk heeft gebracht. Verbeek uitte in januari 2016 in zijn nieuwjaarstoespraak en bij Omroep Flevoland zijn zorgen over hoe de gemeente ingewikkelde onderwerpen aanpakt. Als voorbeeld noemde hij de nieuwe haven, de jeugd en de problemen met het Berechja College. Ook vond Verbeek de omgangsvormen van raadsleden onderling 'redelijk heftig'. 

Kritiek aangetrokken
Raadsleden en de burgemeester vonden destijds dat Verbeek problemen zag die in hun ogen niet bestonden en dat hij zich ten onrechte met Urk bemoeide. Na een gesprek in maart 2016 hebben gemeente en raad zich de kritiek toch aangetrokken en een plan gemaakt hoe ieders rol beter kan worden ingevuld. Ook heeft de burgemeester gesprekken gevoerd met kandidaat-raadsleden om met hen over het raadswerk te praten.

Resultaten
Verbeek zegt na het gesprek van dinsdag dat hij de resultaten daarvan terugziet in een betere kwaliteit van werk. De gemeente is volgens hem beter voorbereid op de toekomst. 'Urk is in normaal vaarwater terechtgekomen. De kwestie is hiermee afgedaan'. De CdK vindt dat de nieuwe situatie vooral positief is voor de nieuwe gemeenteraad, die na de verkiezingen van maart aantreedt.

 
 

reacties (4)

 • Anja Kramer Verschoor

   

  Dat is fijn om te horen.Urk draait gewoon lekker zo. Dank aan sterke wethouders en constructieve gemeenteraad.

  reageer
 • Tja

   

  Zou mooi zijn dat Verbeek nu de kritiek die op hem is zou verwerken in zijn eigen handelen. Helaas kan daar dhr Verbeek niet mee omgaan en wijst hij alles heel politiek af. Dhr Verbeek heeft moeite met de Urker mentaliteit, generaliseerd enorm en mernt een oplossing te weten voor alle problematiek waar de Urkers tegen aan lopen. Dhr Verbeek moet zich gewoon aan de regels gaan houden en leren luisteren

  reageer
 • Barbara

   

  Wegens succes voorwaarts mars. Op naar Dronten. Je ene kind zou je nooit moeten willen voortrekken boven de ander.

  reageer
 • Geert

   

  Verbeek meet duidelijk met 2 maten,Urk(oudste gemeente van Flevoland) vraagt nergens om maar leen voelt zich wel geroepen om daar eens even de boel te onderzoeken omdat "hij denkt" dat er iets mis is. Dronten is zeer duidelijk iets aan de hand er word om hulp geroepen door raadsleden(die vervolgens tot paria worden verklaart) en de commissaris blijft lekker zitten en doet niets! Zeer opmerkelijk,bijzonder zelfs

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert