Voor kerst debat in Tweede Kamer over luchthaven

FLEVOLAND • Di 5 december 2017 | 21:17 • Dinsdag 5 december 2017 | 21:17
De Tweede Kamer houdt nog voor het kerstreces een debat over de milieu-effectrapportage van Lelystad Airport. Een meerderheid van de Kamer heeft dinsdag ingestemd met een voorstel van GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger. 

Aanvankelijk leek het er op dat het debat pas in januari zou plaatsvinden, maar GroenLinks wil toch nog dit jaar praten over de fouten die in de rapportage zitten. Het gaat om een onjuiste berekening van de geluidsoverlast van de vliegtuigen van en naar Lelystad Airport.

De fouten zijn aan het licht gekomen door deskundigen van de actiegroep Hoog Overijssel. Omdat de agenda van de Kamer volgende week al erg vol is, schuift het debat mogelijk een week op naar donderdagavond 21 december.

De Kamer wordt donderdag achter gesloten deuren nader geïnformeerd over de milieu-effectrapportage. Dat is een vervolg op een technische briefing van 23 november. Vanwege de bijeenkomst heeft de SP een motie niet in stemming in gebracht. Die motie riep op de opening van Lelystad Airport uit te stellen tot na de herindeling van het luchtruim.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel