Verdachte van mensenhandel weer op vrije voeten

ALMERE • Di 5 december 2017 | 21:58 • Dinsdag 5 december 2017 | 21:58
Een man die wordt verdacht van mensenhandel, verkrachting en wapenbezit in Almere, is weer op vrije voeten. De rechtbank in Amsterdam heeft de 28-jarige verdachte na een half jaar voorarrest vrijgelaten, omdat compleet onduidelijk is wanneer de zaak tegen de man behandeld kan worden. 

De strafzaak loopt grote vertraging op, omdat het Openbaar Ministerie het slachtoffer, de belangrijkste getuige, nergens kan vinden. Wel is er een contactverbod opgelegd. Zodra de verdachte contact zoekt met zijn slachtoffer, moet hij terug de gevangenis in. 

De verdachte is in juni aangehouden. Hij woonde samen met het slachtoffer in Almere. De vrouw moest moest werken als prostituee en de verdachte zou de verdiensten opstrijken. Volgens de verdachte wilde hij zijn slachtoffer alleen helpen. De officier van justitie noemde de omstandigheden waaronder die prostituee had moeten werken ‘erbarmelijk’. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel