Pieten on tour haalt bijna 20.000 euro op

ZEEWOLDE
De stichting Pieten on tour uit Zeewolde heeft bijna 20.000 euro opgehaald. Deze stichting zet zich in voor kinderen die onder de armoedegrens leven en daardoor geen sinterklaasavond kunnen vieren. Het opgehaalde geld gaat naar een Sinterklaasbank zodat iedereen pakjesavond kan vieren. 

De stichting haalde geld op door een benefietdiner en door activiteiten te houden in het Pietenhuis in het centrum van Zeewolde. Zo was er een pietenbingo en werd er een workshop pepernoten bakken gegeven. Daarnaast kon de goedheiligman en zijn knecht ingehuurd worden voor een bezoek aan huis. Verschillende ondernemers uit het dorp sponsoren de stichting. 

Pieten on tour haalt sinds 2011 geld op om lege schoenen bij arme gezinnen te vullen. In het eerste jaar werd er 1500 euro opgehaald. 

 

reacties (1)

  • Barbara

     

    De armoede stijgt sinds 2011, en hoe je ondanks goede bedoelingen armoedebeleid in stand kan houden, dat lees ik hier.Zelfs de mond van burgemeester valt er van open! Verschillende ondernemers uit het dorp sponsoren de stichting zonder verbazing, veel van hen zij zijn immers afhankelijk van de groep die het ruime aanbod van 1 euro producten van hen af zullen nemen. Hoe vang je veel vliegen in een klap aan deze hype n hoe houd je armoede in stand.! Ik zou t.z.t.wel een verslag willen inzien hoe of deze bank met de opgehaalde 20.000 is omgegaan. Misschien geven zij wel een uitstekend oplossend voorbeeld voor andere zaken die nog niet in evenwicht zijn rond het armoedebeleid die nog niet in beeld zijn verschenen..

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert