OM wil 36 maanden cel voor steekpartij

ALMERE • Wo 6 december 2017 | 16:18 • Woensdag 6 december 2017 | 16:18
Een man die vorig jaar juli zijn ex-partner neerstak in Almere moet als het aan de officier van justitie ligt 36 maanden de cel in. 

Beide mannen waren al uit elkaar maar woonden nog wel samen aan de Schoutstraat in het centrum. De man die werd neergestoken zocht seksuele toenadering tot de verdachte en die voelde zich bedreigd. Hij pakte een mes en in een worsteling kwam het wapen in zijn ex terecht. Die overleefde de steekpartij maar net. Onderweg naar het ziekenhuis werd hij twee keer gereanimeerd en een van zijn longen moest bij een spoedoperatie gehecht worden.

Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. De politie dacht aanvankelijk dat dit was omdat de man niet wil dat zijn familie achter zijn geaardheid komt. Het slachtoffer zelf zei tegen de rechters dat het een vervelend ongeluk was waaraan beide mannen schuld hebben.

De officier van justitie vond dat de verdachte zich niet met een mes hoefde te verdedigen. Hij achtte een poging doodslag bewezen. Ook is de celstraf deels bedoeld voor de drug GHB die in de woning in Almere is gevonden. Het vonnis wordt op 20 december uitgesproken.  
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert