Nieuwe landschapskunstwerk komt langs Spijkweg

BIDDINGHUIZEN • Wo 6 december 2017 | 12:00 • Woensdag 6 december 2017 | 12:00
De gemeente Dronten heeft de kruising van de Spijkweg met de Bremerbergdijk aangewezen als de plek voor het nieuwe landschapskunstwerk van Flevoland. Het gaat om een stuk land vlakbij Beachclub NU. Hoe het kunstwerk eruit komt te zien is nog niet bekend. Wel het budget: 600.000 euro.

De exacte plek van het kunstwerk, hangt af van het ontwerp. Er is ook gekeken naar andere locaties, maar die vielen af omdat ze bijvoorbeeld te dicht bij de Hanzelijn lagen. De grond waar het kunstwerk moet komen heeft volgens de gemeente nu nog een agrarische bestemming. Staatsbosbeheer wordt de nieuwe eigenaar.

De provincie Flevoland beslist welk kunstwerk er gaat komen. Er is wel haast bij, want in 2018 is de herdenking van 100 jaar Zuiderzeewet. Dat is de reden voor de provincie om dit landschapskunstwerk aan te leggen. Nog voor de jaarwisseling wordt er een ontwerp gekozen en eind 2018 hoopt de provincie het kunstwerk op te leveren. De gemeente Dronten noemt het als één van de risico's van dit project. Want de kunstenaar heeft weinig tijd en een tegenslag kan al roet in het eten gooien. 

Flevoland is de provincie met de meeste landschapskunstwerken per vierkante kilometer. In 1977 werd het Observatorium van Robert Morris onthuld en in oktober vorig jaar was de onthulling van het meest recente, zevende landschapskunstwerk Pier+Horizon bij Kraggenburg. Het kunstwerk in Dronten wordt nummer acht. De gemeente heeft, net als Urk, nog geen landschapskunstwerk 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Ron

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  6 ton? Schande

  reageer
 • Loperio

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  6 ton, je moet je helemaal rot schamen.

  reageer
 • Flevoburger

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  €600.000 aan een kunstwerk. We weten nog niet WAT, maar goed we hebben blijkbaar geld over in de provincie....... D'r zijn er daar een paar volgens mij helemaal de weg kwijt en dan straks klagen dat de bevolking geen binding meer heeft met de politiek? € 600.000 aan 1 kunstwerk waar 1 kunstenaar een jaar mee bezig gaat. Als we dit geld nu eens besteden aan de inwoners van Flevoland? Desnoods op cultureel / kunst gebied? Hoeveel effectiever zou dit dan zijn? Muziekonderwijs bijvoorbeeld?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert