Ym de Roos vindt Floriade geweldig

ALMERE • Wo 6 december 2017 | 11:42 • Woensdag 6 december 2017 | 11:42
Ym de Roos uit Almere vindt de Floriade geweldig. "Ik klapte in mijn handen toen ik hoorde dat de Floriade naar Almere kwam. Al de eerdere Floriades heb ik ook bezocht".

In aanloop naar de Floriade in 2022 in Almere zijn er ruim honderdvijftig vrijwilligers die meehelpen bij de organisatie.

"Toen die negatieve publiciteit rond de Floriade begon, wilde ik daar iets aan doen. En in 2016 heb ik de organisatie gevraagd of ik kon helpen", vertelt Ym. Ze verzorgt nu rondleidingen op het  Floriade-eiland en helpt ook met voorlichting geven over de tuinbouwtentoonstelling in Almere.

De komende dagen besteedt Omroep Flevoland iedere dag aandacht aan het werk van de vrijwilligers bij de Floriade. Wil je meer afleveringen zien over deze vrijwilligers? Klik dan hier

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Ron h

    Do 7 december 2017 Donderdag 7 december 2017

  Tja die eerste alinea die gold voor mij ook. Ik was ook blij met de floriade in almere. Nu echter niet meer.

  reageer
 • As

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Lijkt verdacht veel op een nieuw charmeoffensief en ik vind het onbegrijpelijk dat OF zich hiervoor laat lenen. Prima dat er ook mensen voor de Floppiade zijn maar om daar nou een heel item over te maken....

  reageer
 • Rik

    Do 7 december 2017 Donderdag 7 december 2017

  Dat lijkt me toch evht wel de taak van de media. Beide kampen aandacht geven. Doen alsof het andere kamp geen aandacht krijgt is lariekoek.

 • peter van den bemt

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Wel Ym, ik heb slechts 1 Floriade bezocht. Die in Amsterdam. Dat was een tuinbouwtentoonstelling. Die daarna volgens mij ook allemaal. De bedoelde in Almere is dat niet. Dat is een stedebouwtentoonstelling. Je kunt leuk een rondleiding geven over het nu nog mooie eiland, maar dat is geen goed beeld van wat het gaat worden. In de laatste Almere Deze week zie ik een paar zekerheden over de Floriade: er komt fluisterstil asfalt en er komen gebouwen. Verder lees ik dat ze 'denken' zus en 'denken' zo te gaan doen. Kortom: ze weten het nog steeds niet. Op de huizenbouw na dan. Die worden groen aangekleed. 'Go greener' heet dat. Aangaande TUINbouw heb ik nog steeds niets gelezen. Ja, zoiets als een arbetorium. Een paar rijen bijzondere bomen, die er voor zorgen dat de lucht schoner wordt. Die paar bomen doen dat natuurlijk veel beter dan al dat bos dat weggehaald is. Maar respect Ym, voor je vrijwillige inspanning. Echt. Alleen zo jammer dat het onderdeel is van een grote leugen.

  reageer
 • Hannes

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Niemand zou erop tegen zijn geweest al de Floriade met vraag en aanbod; wat al vanaf het begin op het Kasteelterrein strategisch gepland was tot ontwikkeling te brengen..! Maar omdat een vastgoedontwikkelaar hele andere scenario's in petto had! En na dat al het gecamoufleerde debacles boven tafel kwam; is deze strategische debacle begonnen..! Allemaal om een woonwijk waar men met deskundige kennis en ervaring al voor werd gewaarschuwd, om op deze kwetsbare locatie niet te gaan gaan bouwen..! "Nogmaals om alle debacles voor de toekomst zoveel mogelijk te besparen; kan de BIE vlag nog altijd op een afgebouwd Kasteel wapperen; met alle mogelijkheden wat men op cultureel gebied maar kan bedenken...!! ((Als men maar de zichtbare verpaupering van Almere niet vergeet!!!))).

  reageer
 • Dirk

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  nou ym de roos , als je t zo geweldig vind zou ik zeggen draag bij in de kosten van deze flopiade . want de verliezen zullen miljoenen zijn die straks de inwoners van almere mogen ophoesten dus ym trek je knip daar .

  reageer
 • Wieke

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Ook ik ben geen voorstander van deze Floriadeplannen, maar mensen hebben recht op hun eigen mening, ook voorstanders van de Floriade . Als u ergens voorstander van bent wordt van u ook niet verwacht dat u bijdraagt in de kosten.

 • laat alle reacties zien
 • Jos

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Ik waardeer het idealisme van deze vrijwilliger, maar ik had het meer gewaardeerd als Almere hadt ingezet op de versterking en het onderhoud van het bestaande groen. Dit gaat aan verwaarlozing ten onder en in de bossen is het ook een bende en waarom niet meer geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling en programmering van de Kemphaan, onze permanente Floriade...

  reageer
 • Boels

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Mevr. de Roos heeft niet meebetaald aan de eerder bezochte verliesgevende Floriades. Het is te hopen dat haar inzet enigszins bijdraagt om de verliezen te beperken.

  reageer
 • Sander

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Goed initiatief voor een slecht project. Respect voor deze vrouw, ongeacht hoe oneerlijk het is dat er zoveel miljoenen euro's gaan naar iets dat de bevolking van Almere nauwelijks iets oplevert. En de kansarmen, of educatie of wat dan ook, niks maar dan ook niks oplevert. Almere is geen stad om te doen aan luxeproducten als dit, Almere moet eerst zijn groeiende infrastructurele problemen oplossen, de nog altijd hoge criminaliteitscijfers en het gebrek aan trekpleisters. Dit is een eenmalige PR stunt, met ja, daarna een wijk op die plek, maar daar is niks bijzonders aan. Als je wat wil doen aan het imago van Almere, zorg dan voor blijvende trekpleisters. Kijk naar Lelystad, met de miljoenen bezoekers voor Bataviastad, en andere trekpleisters is het zonder twijfel het toeristische centrum. Almere moet iets meer gaan bieden dan ze nu doen, iets meer dan alleen dat woningen bouwen. Wanneer wordt Almere eindelijk een volwassen stad in plaats van een groeikern, een overloopgebied van Amsterdam?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert