Geen nieuwe bomenkap Fazantendreef

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat niet in op het verzoek om bomen te kappen aan de Fazantendreef. Bewoners van huizen aan de Dille hadden hierom gevraagd, omdat de bomen veel licht uit hun tuin houden. Het was niet de eerste keer dat de bewoners vroegen om de bomen te kappen.

In 2011 heeft de gemeente wel bomen gekapt nadat de bewoners hierom hadden gevraagd. Niet alle bomen waren gekapt, maar om en om. Nu zes jaar later willen de bewoners van de Dille dus meer, maar daar gaat Dronten niet op in.

De bomen op de Fazantendreef behoren tot de 'hoofdgroenstructuur' van de gemeente. Daarnaast worden de bomen eens in de vier jaar gesnoeid. Volgend jaar zijn de bomen achter de Dille weer aan de beurt.

reacties (4)

 • Drontenaartje

   

  Ik vind de bomen prachtig en geniet van de vogeltjes. Ik hoor mensen maar zeuren over lichtval enz. Dat weet je toch als je een huis koopt. Ga dan lekker in een nieuwbouwwijk wonen zonder bomen en niet in deze mooie groene wijk.

  reageer
 • Drontenaar

   

  En terecht gemeente Dronten, deze mooie plantanen staan er al zolang. Dit zijn prachtige bomen, zouden er meer van moeten komen.

  reageer
 • W Dekker

   

  Ik wou ook keer een boom weg hebben gaat gemeente niet mee acoord. Over bijsnoeien om de zoveel jaar, heb ik ze nog nooit gezien. Zou de boom wel weg willen hebben om de lichtval.

  reageer
 • bewoner

   

  Het verbaast eigenlijks dat de bewoners dit hebben aangevraagd. Zelf vinden we het juist enorm prettig dat deze bomen er staan. Er komt nog meer dan genoeg zonlicht binnen en het is toch juist mooi, al dat groen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert