D66 teleurgesteld over plannen Hanzekwartier

DRONTEN • Wo 6 december 2017 | 14:28 • Woensdag 6 december 2017 | 14:28
D66 in Dronten vindt het jammer dat er alleen woningen worden gebouwd in het nog te ontwikkelen Hanzekwartier. "De nieuwe wijk moet niet alleen bewoonbaar zijn, maar vooral leefbaar", zegt de partij. 

Het Hanzekwartier is een stuk grond tussen het treinstation en het centrum van Dronten en ligt aan de havenkom. Volgens D66 is het de laatste kans om een bruisende en uitnodigende haven te ontwikkelen. Van Wijnen mag een gebied van vier hectare aan de Havenkade ontwikkelen. In 2015 liet de projectontwikkelaar weten dat het plan was om 150 woningen, bedrijfspanden, een hotel en een strand te maken. 

Eind november werden de definitieve plannen gepresenteerd. Er komen 144 woningen aan de Havenkade, waaronder een appartementengebouw, huurwoningen en twee-onder-één-kapwoningen. D66 is daar teleurgesteld over omdat de 'franje' ontbreekt zoals horeca of bijvoorbeeld een plek voor vissers. 

De partij vindt dat het college van b en w de projectontwikkelaar aan de uitgangspunten van 2015 moet houden of anders afscheid neemt van Van Wijnen. "De Havenkade kan maar één keer worden uitgegeven. Dat vraagt daarom om een kritische houding en strakke regie van de gemeente." Donderdagavond wordt er over het onderwerp gepraat in de raadscommissie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel